googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Airbus: το πρώτο εκτυπωμένο αεροπλάνο στον αέρα

Ένα μικρό αεροπλάνο που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing), το πρώτο του είδους στον κόσμο, παρουσίασε η Airbus σε διεθνή αεροδιαστημική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο αεροδρόμιο Σένεφελντ, κοντά στο Βερολίνο.
Το αεροπλανάκι  με την ονομασία THOR (Test of High-tech Objectives in Reality), μοιάζει με μεγάλο drone, δεν έχει παράθυρα, ζυγίζει μόλις 21 κιλά και το μήκος του δεν ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα.
Επίσης, είναι είναι αυτοκινούμενο καθώς δεν προβλέπεται θέση για πιλότο και κινείται χάρη σε δύο μηχανές με έλικες προσαρμοσμένες στα φτερά.
Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης υπόσχεται να εξοικονομήσει χρόνο, καύσιμα και κόστος στον τομέα της πολιτικής αεροπορίαςστο μέλλον.
«Δοκιμάζουμε τι μπορεί να είναι εφικτό με την τρισδιάστατη εκτύπωση» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ανάπτυξης του THOR, Ντέτλεφ Κονιγκόρσκι.
«Θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία της ανάπτυξης ενός αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη εκτύπωση όχι μόνο για επιμέρους εξοπλισμό, αλλά για ολόκληρο το σύστημα» τόνισε.
Στο THOR τα μόνα μέρη που δεν έχουν εκτυπωθεί είναι τα ηλεκτρικά. Βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωση του αεροσκάφους είναι το πολυαμίδιο.
Ο επικεφαλής μηχανικός Γκούναρ Χάασε δήλωσε ότι το THOR «πετάει όμορφα και είναι πολύ σταθερό». Η παρθενική πτήση έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο κοντά στο Αμβούργο και ακολούθησαν δοκιμές, προτού παρουσιασθεί επίσημα στην έκθεση.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.econews.gr/2016/06/07/airbus-aeroplano-3dprinting-130579/

Δεν υπάρχουν σχόλια: