googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πριν γίνουμε Τουρκία...

Πεντακόσιες ογδόντα δύο (582) λέξεις έχει το Σύνταγμα για την την «ελευθερία του Τύπου», και οι 570 από αυτές είναι απαγορεύσεις επί παντός. Μόνο δώδεκα επιβάλλουν στις αρχές την ελευθερία στο δημοσιογραφικό έργο: «O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται».
Κι όμως! Εισαγγελέας του Πειραιά καταστρατήγησε ακόμη κι αυτές τις 12 λέξεις. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε: «Ένα πρωτοφανές γεγονός για τον δημοσιογραφικό χώρο αλλά και την ελεύθερη ενημέρωση, συνέβη τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η εισαγγελέας υπηρεσίας συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλε στις 2:00 τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό με σκοπό να συλλάβει το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης. Είχε προηγηθεί σήμα για να μην προβληθεί η χθεσινοβραδινή εκπομπή του κου Θωμαϊδη, "Δίκη στον Σκάι", ωστόσο δεν υπήρχε ένταλμα και η εκπομπή μεταδόθηκε κανονικά. Για περίπου 40 λεπτά η εισαγγελέας έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλο το κτίριο, και στους τρεις ορόφους, για να εντοπίσει τον δημοσιογράφο κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό και η εισαγγελέας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του σταθμού στις 2:40.» (Σκάι 14.6.2016)
Δεν θα σταθούμε στο γεγονός της εισβολής με περιπολικά, σειρήνες κι εξονυχιστικούς ελέγχους σε ένα δημοσιογραφικό οργανισμό. Ελπίζουμε ότι αυτό οφείλεται στον υπερβάλλοντα ζήλο μιας δικαστικής λειτουργού και δεν θα ζήσουμε στην Ελλάδα φαινόμενα καταστολής σαν αυτά που ζουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι υπό το καθεστώς Ερντογάν.
Διαβάστε περισσότερα
http://www.kathimerini.gr/863628/article/epikairothta/ellada/amesh-analysh-prin-ginoyme-toyrkia

Δεν υπάρχουν σχόλια: