googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Καταρρίπτονται κι οι τελευταίοι μύθοι για την αιολική ενέργεια!!!

WIND POWER BIRDS
Η απόφαση της βρετανικής Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) να υιοθετήσει την αιολική ενέργεια με έναν ακραίο συμβολισμό, εγκαθιστώντας μια ανεμογεννήτρια στην έδρα της, ακυρώνει αποστομωτικά το επιχείρημα που η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, ορκισμένος εχθρός κάθε ανανεώσιμης μορφής ενέργειας, έντεχνα υπέθαλπε: ότι οι ανεμογεννήτριες αποτελούν δήθεν «απειλή» για τα άγρια πτηνά.
Στο video που ανάρτησε πριν από λίγες εβδομάδες στην ιστοσελίδα της η RSPB παρουσιάζεται σε time-lapse η κατασκευή της ύψους 100 μ. Ανεμογεννήτριας στην έδρα της στο Bedfordhisre. H συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια θα καλύπτει το 50% των ετησίων αναγκών σε ενέργεια της βρεταννικής ορνιθολογικής εταιρείας στις 127 εγκαταστάσεις που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση ανατρέπει ταχύτατα όλα τα δεδομένα και φέρνει τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) σε πρώτο πλάνο. Ως πριν από λίγο καιρό, οι ΑΠΕ ήταν στο μυαλό των περισσότερων από μας περιθωριακές μορφές ενέργειας που χρειάζονταν επιδοτήσεις για να ανταγωνιστούν τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Οι επτά αδελφές (σ.σ. οι μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαίου) και τα ινστιτούτα που χρηματοδοτούσαν εμφάνιζαν κάθε μορφή καθαρής ενέργειας σαν «πολυτέλεια», που μόνο λόγο ύπαρξης είχε τις «υπερβολές» όσων ανησυχούσαν για τις ραγδαίες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/14/koinonia-ananeosimes-piges-energeias_n_10436794.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: