googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

«Φουντώνει» το βρετανικό κίνημα «Μένουμε Ευρώπη». Στερνή μου γνώση...

«Φουντώνει» το βρετανικό κίνημα «Μένουμε Ευρώπη»
Πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές έχει συγκεντρώσει μία ηλεκτρονική αίτηση, η οποία απευθύνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο και ζητά να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, μετά από εκείνο της Παρασκευής που «έβγαλε» τη χώρα από τη ΕΕ και την άφησε βαθιά διχασμένη.

Η μαζική ανταπόκριση των Βρετανών στο εν λόγω αίτημα είχε ως αποτέλεσμα να «κρασάρει» ο κυβερνητικός ιστότοπος που είχε δημοσιευτεί η αίτηση, λόγω της πρωτόγνωρης επισκεψιμότητας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής (και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο τις επόμενες ημέρες) είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από εκείνον που απαιτείται για να συζητηθεί το εν λόγω αίτημα στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Η αίτηση, η οποία υποβλήθηκε από τον William Oliver Healey, δηλώνει τα εξής:«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι καλούμε την κυβέρνηση να θεσπίσει και να εφαρμόσει έναν κανονισμό που θα ορίζει ότι, εάν το ποσοστό ψήφων υπέρ της παραμονής ή της εξόδου είναι λιγότερο από 60%, με προσέλευση μικρότερη από 75%, θα πρέπει να διεξάγεται επαναληπτικό δημοψήφισμα».
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.protothema.gr/world/article/589988/-foudonei-to-vretaniko-kinima-menoume-europi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: