googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ομολογούν τις καταστροφικές επιλογές τους. Προτιμούμε χαμηλή ανεργία αντί για ανάπτυξη με χαμηλούς φόρους και μισθούς δηλώνει με θράσος ο Σταθάκης!!!

Γ. Σταθάκης: Προτιμούμε χαμηλή ανεργία αντί για ανάπτυξη με χαμηλούς φόρους και μισθούς
Δείτε φάτσα και βγάλτε συμπεράσματα!!!
"Μεταξύ του διλήμματος ανάπτυξη με χαμηλούς μισθούς, και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, και αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού επιλέγουμε την δεύτερη λύση" δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά την παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού νομού. Υποστήριξε ότι ο νέος νόμος, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός έναντι των προηγούμενων, διαθέτει τεράστια σημασία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος χαρακτηρίζεται από πολύ μεγαλύτερη λιτότητα, αφού προτάσσει τα φορολογικά κίνητρα έναντι των άμεσων ενισχύσεων, αλλά θέτει και πλαφόν στο ύψος των ενισχύσεων που μπορεί να λάβει ένας επενδυτικός φορέας.
Τίθεται μέγιστο όριο ενίσχυσης στα 5 εκατ. ευρώ ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο. Σε περίπτωση που ένα επενδυτικό σχέδιο ενισχύεται και από άλλα καθεστώτα πλην του αναπτυξιακού, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό ενισχύσεων προκειμένου να ελεγχθεί περίπτωση τεχνητής κατάτμησής του. Έτσι, οι παρεχόμενες σε κάθε φορέα ενισχύσεις δεν μπορούν να υπερβούν σωρευτικά τα 10 εκατ. ευρώ για μεμονωμένη επιχείρηση και τα 20 εκατ. ευρώ για το σύνολο των συνεργαζόμενων ή συνδεδεμένων επιχειρήσεων.
Παράλληλα η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αποπληρώσει ενισχύσεις για εκκρεμή επενδυτικά σχέδια ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ από τα 3,5 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα είναι η κρατική συμμετοχή.
http://www.liberal.gr/arthro/55516/oikonomia/2016/g-stathakis-protimoume-chamili-anergia-anti-gia-anaptuxi-me-chamilous-forous-kai-misthous.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: