googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με 300 εκατ. ευρώ την "ξεπουλούσε" ο Σαμαράς, με 45 εκατ. την χάρισε ο Αλέξης

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με 300 εκατ. ευρώ την \"ξεπουλούσε\" ο Σαμαράς, με 45 εκατ. την χάρισε ο Αλέξης
Τίμημα 45 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά φέρεται να ζητούσε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μια τριετία 300 εκατ. ευρώ, και είχε τότε κατηγορηθεί από τον Γ. Σταθάκη ότι ξεπουλούσε τη δημόσια περιουσία.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Ιούλιο του 2013 ο βουλευτής της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους».
Μέσα σε τρία όμως χρόνια, τα «προκλητικά 300 εκατ. ευρώ» -ακόμη και αν δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να πληρωθεί τέτοιο τίμημα σύμφωνα με πηγές της τότε διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ- και παροτι ουδείς υπέβαλε τόσο μεγάλη προσφορά, έγιναν τελικά 45 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο επιβεβαιώνει και το σχόλιο κύκλων του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα το απόγευμα, το οποίο αναφέρει ότι «ουδέποτε υπήρξε προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τα τρία χρόνια της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός από σήμερα και τους ιταλικούς σιδηροδρόμους».
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/65017/oikonomia/2016/trainose-300-ekat-euro-zitouse-o-samaras-gia-45-ekat-euro-tin-poulise-o-alexis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: