googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Με την κάλυψη της άθλιας κυβέρνησης των αριστεριστών εισβολή και κατάληψη από αλληλέγγυους στο "Αριστοτέλειο". Απούσα η αστυνομία "περί άλλων τυρβάζει"



Έστησαν τις πρώτες σκηνές στο ΑΠΘ - Φθορές στην είσοδο της Νομικής ΣχολήςΤη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέλαβαν 50 περίπου αλληλέγγυοι στους μετανάστες από την Γερμανία και την Ελλάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Camp «No Border 2016» για το προσφυγικό που ξεκίνησε σήμερα, μέχρι και τις 24 Ιουλίου.
Οι συμμετέχοντες στο Camp έστησαν μάλιστα σκηνές αλλά και τροχόσπιτα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου ενώ τους παραχωρήθηκε και ηλεκτρικό ρεύμα.
Καθ’ οδόν βρίσκονται αρκετές δεκάδες αλληλέγγυοι που μπορεί να φτάσουν και τα χίλια άτομα από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η «εμπροσθοφυλακή» τους αξίωσε από τις πρυτανικές αρχές να ανοίξουν το κτίριο της Νομικής και όταν η κοσμητεία αρνήθηκε, επικαλούμενη την προστασία της σχολής, έσπασαν τις κλειδαριές και κατέλαβαν τις αίθουσες και τους διαδρόμους.
Ταυτόχρονα, στην είσοδο εγκαταστάθηκαν, καζάνια, μεγάλες κατσαρόλες, νεροχύτες, συσκευές και φιάλες γκαζιού, και άλλα είδη κουζίνας, ντουζιέρες, κ.λ.π είδη κάμπινγκ.
Όσο για τις τουαλέτες προφανώς θα χρησιμοποιήσουν εκείνες της Νομικής και ανάλογα με την εξέλιξη υπάρχουν φόβοι ότι θα ανοίξουν και τα κτίρια άλλων σχολών.

Μιλώντας την Πέμπτη στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, o αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος εξέφρασε την αγανάκτησή του για τους κατασκηνωτές. «Χθες βράδυ κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι 50 για να προετοιμάσουν το έδαφος. Πληροφορήθηκα ότι μετέφεραν τέσσερα μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου να γίνονται τέτοια πράγματα» είπε.
Πληροφορίες ότι έχουν στήσει και μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν στο πλαίσιο του «No Border Camp-Thessaloniki 2016» που οργανώνεται από σήμερα έως τις 24 Ιουλίου, με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα - Εντολή από τις πρυτανικές αρχές να κλειδωθούν όλα τα κτίρια του Ιδρύματος για να προστατευτεί η περιουσία του. Την ίδια ώρα ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές στην είσοδο της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά τους να την παραβιάσουν και να εισέλθουν στον χώρο. Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/320346/katalipsi-tis-nomikis-sholis-tou-apth-apo-50-allilegguous-stous-prosfuges/#ixzz4ENjfJ2ls 
http://www.protothema.gr/greece/article/594968/estisan-tis-protes-skines-sto-apth-fthores-stin-eisodo-tis-nomikis-sholis-/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: