googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Internet παντού από... αέρος υπόσχεται το Facebook

Με ένα drone  το Facebook θα επιχειρήσει να φέρει το Διαδίκτυο σε δύσβατες περιοχές. Το σκάφος είναι ένα από τα πολλά μέσα που δοκιμάζει η εταιρεία για τον ίδιο λόγο.
Facebook Internet Drone Takeoff







Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ξεχωριστό αυτό drone, που έχει ονομάσει Aquila, ολοκλήρωσε τον προηγούμενο μήνα επιτυχώς πτήση, η οποία διήρκεσε 96 λεπτά και έλαβε χώρα στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Όταν ολοκληρωθεί βέβαια η ανάπτυξή του, το Aquila θα είναι ικανό να παραμένει στον αέρα χωρίς διακοπή για εβδομάδες.
Το αυτόνομο αεροσκάφος ενσωματώνει ηλιακούς συλλέκτες για τη φόρτιση των μπαταριών του, ενώ αναμένεται να καταναλώνει περί τα5.000 Watt ισχύος, όχι πολύ περισσότερο δηλαδή από ένα... σεσουάρ, παρότι έχει άνοιγμα φτερών συγκρίσιμο με ενός Boeing 737.


Το drone θα μπορεί να «ακτινοβολεί» διαδικτυακά σήματα σε απόστασηπερίπου 120 χιλιομέτρων, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα που αξιοποιεί τεχνολογία laser. Έτσι, θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα δεκάδων gigabyte ανά δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι τόσο ακριβές, που θα μπορούσε να εστιάσει σε ένα στόχο με το μέγεθος ενός ζαριού, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων.
Ο Jay Parikh, επικεφαλής του τμήματος μηχανικής και υποδομών του Facebook, θεώρησε ότι η δοκιμαστική πτήση ήταν επιτυχία, ωστόσο τόνισε ότι ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά μέχρι το drone να είναι σε θέση να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.
http://gr.pcmag.com/aquila/21607/news/internet-pantou-apo-aeros-uposkhetai-to-facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: