googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Το ΑΠΘ μετρά τις «πληγές» του: Οι καταστροφές που άφησαν οι «No Border Camp»

Το ΑΠΘ μετρά τις «πληγές» του: Οι καταστροφές που άφησαν οι «No Border Camp»
Παραβιάστηκαν και καταστράφηκαν πόρτες, ενώ γράφτηκαν με μπογιές και ασφαλτόπισσα, συνθήματα σε τοίχους και τζάμια
Τις φθορές που υποστεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μετρούν πλέον οι πρυτανικές αρχές μετά την αποχώρηση των μελών "No Border Camp", που είχαν κατασκηνώσει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα για 10 ημέρες.
Από χθες το βράδυ άρχισε η σταδιακή αποχώρηση των καταληψιών, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί είχαν μείνει λίγα άτομα τα οποία ξεστήνανε και αυτά τις σκηνές που είχαν απομείνει.
''Αυτό που ζήσαμε στο Αριστοτέλειο αυτές τις ημέρες είναι ότι μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, μέσα στο κέντρο της πόλης, τελούσε σε μια ομηρία και είχε μεταβληθεί σε ένα γκέτο, το οποίο είχε τους δικούς του νόμους και κανόνες, τους δικούς του μηχανισμούς επιτροπής με συνεχείς απειλές του τύπου ανοίξτε και θα τα σπάσουμε", δήλωσε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργιος Δέλλιος, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε μια προς μια τις ζημιές που πραγματοποίησαν τα μέλη του "No Border Camp" στους χώρους του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα να με το κοσμήτορα παραβιάστηκαν και καταστράφηκαν αρκετές πόρτες, ενώ γράφτηκαν με μπογιές και ασφαλτόπισσα, συνθήματα σε τοίχους και τζάμια. Διακοσμήμενοι με γκράφιτι όμως είναι μετά τη δεκαήμερη παρουσία των μελών της "No Border Camp" και χώροι του Χημικού και του βιολογικού.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.protothema.gr/greece/article/597843/katastrofes-apth/

Δεν υπάρχουν σχόλια: