googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Σαμαράς λέει και κλαίει!





Είναι πράγματι χάσιμο χρόνου να ασχολείται κανείς με όσα λέει ο Τσίπρας στις συνεντεύξεις του. Ο μόνος λόγος που τις κάνει είναι γιατί απλά πιστεύει ότι περνά ακόμη η μπογιά του στο λαό. Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα σε τόσους ανόητους και άσχετους υπουργούς που βρίσκεται ο Αλέξης είναι… διάνοια και το ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας. Άσε δε που είναι ψεύτης και αμοραλιστής σε τέτοιο βαθμό που του βγαίνει εύκολα το «αφήγημα» που μας πουλάει εδώ και χρόνια.
Χθες ξεχώρισαν δύο πράγματα από την συνέντευξη. Το πρώτο ήταν η ακόμη μια φορά αγιοποίηση του Καραμανλή. Ξεπληρώνει γραμμάτια, αυτό είναι φανερό.
Το δεύτερο είναι η επίθεση κατά του Σαμαρά παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουν πως η ΝΔ το 2015 παρέδωσε χώρα που είχε μεγάλες προοπτικές εξόδου από την κρίση. Κι εδώ είναι φανερό ότι έχει τεράστιο κόμπλεξ. Ισχύει το Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε και θ’ αργήσει να βγάλει από πάνω του τη σκιά του.
Κατά τα λοιπά για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πούλησε «δύναμη στο λαό» με απανωτά δημοψηφίσματα. Έτσι που το πάει αυτός θα στήνει κάλπες για ψύλλου πήδημα και για να δείχνει πόσο δημοκράτης είναι και πόσο στηρίζεται στη γνώμη του κόσμου. Ιστορίες γι’ αγρίους με απλά λόγια. Για τον Βαρουφάκη μίλησε λες και δεν τον ήξερε. Λες και δεν τον επέλεξε αυτός, λες και δεν του έδωσε την εντολή για το σχέδιο Β. Το παραδέχθηκε αλλά είπε ότι μόλις το είδε τρόμαξε κι άλλαξε ρότα. Κι έτσι να είναι ο κ. Τσίπρας είναι ένοχος. Δεν μπορεί να κάνει σχέδια ουσιαστικά για… δικτατορία, να τα φορτώνει σε άλλους και να την βγάζει καθαρή.
Η διαπραγμάτευση που κάναμε, η σκληρή που είχε και κόστος, ωφέλησε τη χώρα, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι "εξοικονομήσαμε πόρους 20 δισ. ευρώ. Βάλαμε στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους". Βεβαίως υπήρξαν συμβιβασμοί, δύσκολοι, επώδυνοι, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι "υπήρχε μία πολύ δύσκολη αξιολόγηση που ο Σαμαράς δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας".
Θα μας τρελάνει τελείως. Είχαμε και κέρδος 20 δις δηλαδή. Την καταστροφή της οικονομίας δεν την βλέπει. Το δάνειο που πήραμε, τα capital contols, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, τη φυγή επιχειρήσεων, τα λουκέτα, τη μετανάστευση δεν τα βλέπει; Αυτά δεν είναι ζημιά από τη δική του κυβέρνηση;
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.antinews.gr/action.read/politiki/samaras-leei-kai-klaiei/2.108798#.V4iDv7e8eis.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: