googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Tesla Gigafactory: Το γιγαντιαίο εργοστάσιο - «κλειδί» για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία

Σε απόσταση 32 χλμ ανατολικά του Σπαρκς της Νεβάδα στις ΗΠΑ κατασκευάζεται το Tesla Gigafactory: Στην κόκκινη άμμο της ερήμου, το εν λόγω γιγαντιαίο εργοστάσιο αποτελεί «κλειδί» στα σχέδια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, ιδρυτή (μεταξύ άλλων) της Tesla Motors και της SpaceX για τη μεταμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Στο Gigafactory η Tesla Motors θα κατασκευάζει τις μπαταρίες που θα τροφοδοτούν με ενέργεια τα οχήματά της. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Wired, επί μακρόν η εταιρεία έκανε εισαγωγές μπαταριών από την Ασία, αλλά εάν κάποια στιγμή είναι να πιάσει τον στόχο της παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων ετησίως που έχει θέσει ο Μασκ, θα πρέπει να τις παράγει στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλυφθεί η ζήτησή της, επειδή η εταιρεία αναμένει να χρησιμοποιεί περισσότερες μπαταρίες το 2020 από ό,τι παράχθηκαν το 2013 σε όλο τον κόσμο.
Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2014, και κατά τον Μασκ οι πρώτες μπαταρίες θα αρχίσουν να παράγονται μέσα στο επόμενο έτος, πρόβλεψη η οποία φαντάζει μεν αισιόδοξη, καθώς ως τώρα έχει χτιστεί μόλις το 14% των εγκαταστάσεων, αλλά 1.000 άτομα εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.
Διαβάστε περισσότερα:  
http://www.huffingtonpost.gr/2016/07/28/tesla-gigafactory_n_11235278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: