googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Κυβέρνηση διαφθοράς. Συγχωροχάρτι σε εκδότες πλαστών τιμολογίων. Δεν έχουν όρια οι αριστεριστές!!!

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο λόγος που συμπεριλήφθηκε η διάταξη για μείωση των προστίμων στο σχέδιο νόμου έγκειται στην ανάγκη αύξησης της εισπραξιμότητας των προστίμων.
Πρόσκληση στους φοροφυγάδες που είχαν λάβει ή εκδώσει πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία απευθύνει το οικονομικό επιτελείο, καλώντας τους να ενταχθούν ακόμα και σήμερα στον ιδιαίτερα ευνοϊκό νόμο που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2015, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου 2016.
Οπως προκύπτει από το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, όσοι είχαν εντοπισθεί από τις φορολογικές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2015 αλλά δεν είχε εκδοθεί πράξη διοικητικού προστίμου, ή οι υποθέσεις τους εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια ή στην επιτροπή επίλυσης διαφορών, μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων και να πληρώσουν μειωμένα πρόστιμα από 50% έως 90% και να ξεμπερδέψουν με την εφορία.
Σημειώνεται, πάντως, ότι οι πρακτικές της κυβέρνησης δεν συνάδουν με τη ρητορική που είχε αναπτύξει τα χρόνια που βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγαλοφοροφυγάδες. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πλέον ότι ο λόγος που συμπεριλήφθηκε η διάταξη αυτή στο σχέδιο νόμου, έγκειται στην ανάγκη αύξησης της εισπραξιμότητας των προστίμων, καθώς τα προηγούμενα δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταφέρει ο ελεγκτικός μηχανισμός να τα εισπράξει.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/867337/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/h-eforia-parateinei-tis-dieykolynseis-pros-toys-forofygades

Δεν υπάρχουν σχόλια: