googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Η παιδεία στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε Ειδομένη μετατρέπουν το ΑΠΘ – Μεταφέρουν μαζικά πρόσφυγες

image
Τους πρόσφυγες επιχειρούν να βάλουν στο «παιχνίδι» από χθες οι «αλληλέγγυοι» του No Border Camp-Thessaloniki 2016, μεταφέροντάς τους μαζικά με πούλμαν από τα κέντρα φιλοξενίας στους χώρους που έχουν καταλάβει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα ξεκινούσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, τις καθημερινές μηχανοκίνητες πορείες προς τις δομές φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ συνέχιζαν να οργανώνουν το camp, προσθέτοντας… χημικές τουαλέτες, ντους και άλλες εγκαταστάσεις, που γεννούν ανησυχίες σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για πιθανή παραμονή τους στο ΑΠΘ και πέραν του 10ημέρου που έχουν ανακοινώσει.
Χθες το πρωί έξι πούλμαν που είχαν μισθωθεί από τους καταληψίες στάθμευσαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Τα πέντε από αυτά ξεκίνησαν, συνοδεία δύο-τριών «αλληλέγγυων» στο καθένα, με προορισμό δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γύρω από τη Θεσσαλονίκη, και επέστρεψαν μία ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο γεμάτα με πρόσφυγες. Το πρώτο που κατέφθασε και αποβίβασε τους πρόσφυγες ερχόταν από το Κέντρο Φιλοξενίας των Βασιλικών του Δήμου Θέρμης, που έχει δημιουργηθεί σε παλιές σιταποθήκες. Ηταν περίπου 50 άτομα, νεαροί άνδρες, γυναίκες και ανήλικα παιδιά, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τους συνοδούς τους στο «στρατηγείο» του camp, στο πίσω μέρος τής υπό κατάληψη Νομικής Σχολής, όπου έγιναν δεκτοί με θερμές εκδηλώσεις από τους «αλληλέγγυους» και τους προσφέρθηκε τσάι και φαγητό.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.npress.gr/greece/se-idomeni-metatrepoun-to-apth-metaferoun-mazika-prosfyges/

Δεν υπάρχουν σχόλια: