googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Οραματίζονται προσλήψεις στη «στοιχειωμένη» ΛΑΡΚΟ των 1.200 εργαζομένων

Οραματίζονται προσλήψεις στη «στοιχειωμένη» ΛΑΡΚΟ των 1.200 εργαζομένων
Βαριά συννεφιά συνεχίζει να καλύπτει το μέλλον της παραπαίουσας νικελοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ που όχι μόνο επιμένει να δουλεύει με μισθούς άλλων εποχών, αλλά και σε μια στιγμή που κινδυνεύει με λουκέτο εξαιτίας των κρατικών ενισχύσεων 180 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε προσλήψεις.
Στον απόηχο της πρόσφατης απάντησης της Επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκριτ Βεστάγκερ στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη ότι η Κομισιόν έχει ενεργοποιήσει τις δικαστικές διαδικασίες επειδή η Ελλάδα ούτε έχει επιστρέψει τις ενισχύσεις, ούτε προχώρησε σε πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, η επιχείρηση αρνείται να συγκρατήσει το μεγάλο της μισθολογικό κόστος. Το κόστος αυτό πλησιάζει τα 3.800 ευρώ μαζί με τις εισφορές εργοδότη, και προσεγγίζει τα 50 εκατ ευρώ ετησίως.
Σε αυτήν λοιπόν την εταιρεία, που μόνο στη ΔΕΗ χρωστά κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, που συσσωρεύει κάθε χρόνο ζημιές 60 ως 80 εκατ ευρώ, και είναι αποκλεισμένη εντελώς από τον τραπεζικό δανεισμό, επιχειρούνται νέες προσλήψεις από το παράθυρο.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/123087/oikonomia/epicheiriseis/oramatizontai-proslipseis-sti-isonstoicheiomenisin-larko-ton-1200-ergazomenon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: