googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

το Αίσχος της μαντήλας στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ


Όπως έλεγα και πέρσι, στις παρελάσεις υπάρχει ως γνωστόν κώδικας ενδυμασίας που δεν περιλαμβάνει τουρμπάνια, καπέλα, φτερά κτλ στο κεφάλι. Εκτός αν το σχολείο κατεβαίνει με παραδοσιακές στολές. Τα κοριτσάκια επίσης φοράνε φούστα και τα αγοράκια παντελόνι. Αν γίνει το ανάποδο τα παιδιά που δεν είναι καταλλήλως ενδεδυμένα πάνε σπίτι τους. Με εξαίρεση τα μουσουλμανάκια ως φαίνεται. Διότι όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι.
Επίσης δεν ξεχνάμε ότι η παρέλαση δεν γίνεται για το κάθε είδους -ιστάν. Συμβαίνει στα πλαίσια της εθνικής γιορτής, όπου τιμάμε τον αγώνα κατά των Τούρκων, οι οποίοι ως μουσουλμάνοι μας άλλαξαν τα φώτα επί 400 χρόνια.
Η κοπελιά στην φωτογραφία πού ακριβώς πηγαίνει με την μαντίλα; Το ότι κρατάει ελληνική σημαία με σταυρό δεν της λέει κάτι;
Είναι προφανές ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν καμία συναίσθηση για το τί γιορτάζουμε, γιατί παρελαύνουμε και τί ακριβώς συνέβη τότε. Είναι προφανές ότι οι τύποι αυτοί ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Επειδή είναι η δεύτερη χρονιά που κατεβαίνει η ίδια μαθήτρια με μαντίλα ως σημαιοφόρος του δεν ξέρω γω ποιού διαπολιτισμικού σχολείου, αν ήμουν προϊστάμενος, διευθυντής και σύλλογος θα είχαν πειθαρχικό. Για προσβολή στα σύμβολα και για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Γιορτή της Ορθοδοξίας αύριο, εθνική γιορτή για την απελευθέρωση από 400 χρόνια μουσουλμανικής σκλαβιάς και μου στέλνεις μαντιλοφορούσα σημαιοφόρο;
Πειθαρχικό και ποινή μέχρι να μάθεις να σέβεσαι.
Και σκούζε όσο θέλεις. Τα έχουμε ξεφτιλίσει όλα πια στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: