googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Γ. Στουρνάρας: Στον αέρα όλοι οι στόχοι λόγω καθυστερήσεων στην αξιολόγηση...

Γ. Στουρνάρας: Στον αέρα όλοι οι στόχοι λόγω καθυστερήσεων στην αξιολόγηση
Την άμεση ανάγκη ολοκλήρωση της αξιολόγησης έθεσε ως προϋπόθεση για να επαληθευθούν οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2017 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή με θέμα «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η αξιολόγηση που έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα έτος, δημιουργεί αβεβαιότητα, που έχει αρχίσει εδώ και μήνες να επιδρά δυσμενώς σε όλους τους δείκτες της οικονομίας, θέτοντας εν αμφιβόλω όλους ανεξαιρέτως τους στόχους του τρέχοντος έτους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς.
Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα ακόλουθα:
1ον Άρση των εμποδίων που υπάρχουν ακόμη και για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και περαιτέρω προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, μέσω των κατάλληλων χρήσεων γης.
2ον Αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία, με έμφαση στην αποπληρωμή των δανείων των λεγόμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών». Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την καθιέρωση ενός πλαισίου διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους, που θα χαρακτηρίζεται από ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες. Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/126142/oikonomia/2017/g-stournaras-Apaiteitai-i-amesi-oloklirosi-tis-deuteris-axiologisis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: