googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Οι κορμοράνοι δεν πετάνε στο Γουδή

Η Alpha Bank το 60% της χρηματοδότησης για το γήπεδο στο Γουδή!
Σε προεκλογικές περιόδους οι υποσχέσεις για έργα που θα γίνουν πουλάνε περισσότερο από καταστάσεις που πρέπει να διορθωθούν. Αν η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας ήθελαν μια Αθήνα ασφαλή και βιώσιμη θα έστελναν μερικές διμοιρίες ΜΑΤ στα Εξάρχεια αντί να φωνάξουν τον Γιώργο Καμίνη για να του πουν ότι το project περνάει μέσα από την κατασκευή γηπέδου Παναθηναϊκού στο Γουδή. Με τις διαπραγματεύσεις όμως να έχουν βαλτώσει κάθε κίνηση είναι θεμιτή. Έτσι σε μία θεαματική κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε τορπιλίσει την κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό εμφανίστηκε να προτείνει κατασκευή του στο Γουδή.
Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό είναι αρκετά παλιά ιστορία. Από πλευράς εναλλακτικής αριστεράς είχε τορπιλιστεί από την μέρα που ανακοινώθηκε. Το 2002 όταν ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος  είχε πει «… είναι καιρός να αντιληφθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πως τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα να χαρίζουν την περιουσία του δημοσίου σε ιδιώτες και ότι η Πολιτεία δεν οφείλει τίποτα σε καμία ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Αντίθετα την κοινωνία συμφέρει οι μεγάλοι σύλλογοι να αγωνίζονται στα στάδια που με έξοδα της Πολιτείας έχουν κατασκευαστεί ώστε η συντήρησή τους να μην βαραίνει αποκλειστικά τους έλληνες φορολογούμενους».
Όσο το γήπεδο πλησίαζε να γίνει πραγματικότητα τόσο ανακαλυπτόντουσαν λόγοι να μην γίνει. Το 2009, κίνηση 131 κατοίκων της περιοχής - από κάθε γωνιά της Αθήνας, μεταξύ των οποίων τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσαν ότι θα καταφύγουν στο ΣτΕ. Η παράταξη Ανοιχτή  Πόλη στον Δήμο της Αθήνας έπαιρνε θέση ενάντια στην κατασκευή του γηπέδου. Με διάφορες οικολογικές αντιρρήσεις μεταξύ των οποίων του Μανώλη Γλέζου ότι τον Φεβρουάριο κορμοράνοι αφήνουν τα αυγά τους στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ. Αντικαπιταλιστικοί κορμοράνοι αφού σε ομιλία στο Σπόρτιγκ ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι μπορεί να γίνει γήπεδο αλλά όχι το mall του Βωβού.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/123426/apopsi/a-panoutsos/oi-kormoranoi-den-petane-sto-goudi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: