googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΣτΕ: Μόνο με απόδειξη η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών

ΣτΕ: Πρόστιμα μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις για φοροδιαφυγή
Δικαστική απόφαση πρόκληση, ασπίδα προστασίας για τους φοροφυγάδες. Φαίνεται ότι για κάποιους δικαιοσύνη σημαίνει  συγκάλυψη του μαύρου πλουτισμού.
Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά. Μετά από δεκαετίες που οι τάξεις φοροφυγάδων ήταν πρακτικά στο απυρόβλητο, οι οικονομικές υπηρεσίες απέκτησαν την δυνατότητα διασταύρωσης τραπεζικών λογαριασμών και συνεπώς μπορούσαν πλέον να εντοπίζουν πλουτισμό που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα των φορολογουμένων.  Πανικός λοιπόν στους "πένητες" με τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Όμως η απόφαση του ΣτΕ έρχεται να ανακουφίσει τους κάθε λογής φοροφυγάδες και να προστατεύσει τα μαύρα χρήματα.
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:
Οι  φορολογικές αρχές πρέπει τεκμηριωμένα να αποδεικνύουν τη φοροδιαφυγή  των ελευθέρων επαγγελματιών  προκειμένου να μπορούν να επιβάλουν πρόστιμα, αποφάνθηκε η αυξημένη 7μελής σύνθεσης του Β΄  Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.     
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας οι  φορολογικές αρχές (ΣΔΟΕ, Δ.Ο.Υ., κ.λπ.) πρέπει τεκμηριωμένα να αποδεικνύουν ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας   δεν  εξέδωσε δελτίο παροχής υπηρεσιών για τα  ποσά που βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό και είναι πάνω από τα δηλωθέντα εισοδήματά του, προκειμένου να μπορεί να επιβάλει πρόστιμα.          
Το  Σ.Δ.Ο.Ε.  πραγματοποίησε έλεγχο σε δικηγόρο, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε   άρση  του τραπεζικού απορρήτου του   και   διασταύρωση των τραπεζικών  στοιχείων (καταθέσεις) που προέκυψαν με τα δηλωθέντα εισοδήματά του.          
Από την αντιπαραβολή των συνολικών τραπεζικών καταθέσεων του δικηγόρου  και των δηλωθέντων εισοδημάτων του   προέκυψε ότι,    οι τραπεζικές καταθέσεις του υπερέβησαν τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματά του.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/greece/article/642337/to-ste-akurose-forologika-prostima-316554-euro/
          

Δεν υπάρχουν σχόλια: