googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Ποιος ευθύνεται για τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης -Ποια λύση θα δοθεί...

Δριμύ «κατηγορώ» στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους διατελέσαντες υπουργούς Ναυτιλίας, εξαπολύει το Μαξίμου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη Σαμοθράκη.
Σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμά της, η κυβέρνηση εξηγεί τι έφταιξε για τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού και την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών. Οπως επισημαίνεται η αιτία του προβλήματος έγκειται στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.
«Επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα» αναφέρει το Μαξίμου εξηγώντας πως η αποκατάσταση αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι.
«Το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Εν γένει όμως και πέρα από τον πυθμένα, οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους» σημειώνεται αιχμηρά.
Διαβάστε Περισσότερα
 iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/kybernisi-o-syriza-eythynetai-gia-apokleismo-samothrakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: