googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Άσυλο είχαν οι συμμορίες, όχι φοιτητές και καθηγητές στα Πανεπιστήμια...

189402
Θα πάθει μεγάλο κακό η Δημοκρατία εάν καταργηθεί το άσυλο αυτών που καίνε τρόλεϊ τα Σαββατοκύριακα στην Πατησίων και μετά οχυρώνονται στο ΕΜΠ;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε νέα διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως είχε αναγγείλει προεκλογικά. Διασφάλισε την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελεύθερη έκφραση και τη διακίνηση των ιδεών, ενώ ταυτόχρονα έδωσε το δικαίωμα στις κρατικές Αρχές να παρεμβαίνουν μέσα στους χώρους των Ιδρυμάτων όταν διαπράττονται ποινικά αδικήματα. Από εδώ και στο εξής η αστυνομία θα μπορεί να κάνει μέσα στα Πανεπιστήμια ό,τι ακριβώς κάνει και έξω από αυτά. Και όλες οι ενέργειές της, όπως και οι παραλείψεις της, θα αξιολογούνται και θα κρίνονται από τους πολίτες.
Τι αλλάζει με τη νέα διάταξη; Ότι δεν απαιτείται, πλέον, η σύμφωνη γνώμη των πρυτανικών Αρχών για να αντιμετωπιστούν όσοι ασκούν βία, κάνουν λαθρεμπόριο, πουλάνε ναρκωτικά ή κρύβουν όπλα και κρύβονται και οι ίδιοι μέσα στα Πανεπιστήμια. Αντιεξουσιαστές (φοιτητές και μη), παράνομοι μετανάστες, οργανωμένες συμμορίες, έχουν επιβάλει το δικό τους δίκαιο και οι έμφοβοι Πρυτάνεις κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούνε. Όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Τώρα απαλάσσονται από το «βάρος», το οποίο απεδείχθη ότι δεν μπορούν να σηκώσουν. Δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων, ούτε να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία.
Διαβάστε Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: