googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Όταν ο Αδόλφος μοίραζε την Ευρώπη με τον Ιωσήφ!!!

Όταν ο Αδόλφος μοίραζε την Ευρώπη με τον Ιωσήφ
Είναι ποτέ δυνατόν ένας Ναζί να υπογράφει συμφωνία με έναν κομμουνιστή; Είναι δυνατόν ένας φασίστας να συμφωνεί στην μοιρασιά ξένων προς τις χώρες τους εδαφών που ανήκουν σε άλλους λαούς και άλλα έθνη με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο του σοσιαλιστικού διεθνισμού; Είναι δυνατόν ο διάδοχος του Λένιν να δίνει το χέρι του στον Χίτλερ για να διαχωριστεί η Ευρώπη σε δύο Αυτοκρατορίες, την  Φαιά και την Ερυθρά;
Ναι είναι δυνατόν. Συνέβη πριν από 80 χρόνια όταν οι Ρίμπεντροπ  και Μολότοφ υπέγραφαν το Σύμφωνο μη Επίθεσης μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν και της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ. Η απόλυτη επικυριαρχία του κυνισμού στην πολιτική δηλαδή. Το τραύμα που επέφερε αυτό το σύμφωνο στην Ευρώπη είναι ακόμη ανοικτό και οι επιπτώσεις ορατές. 
Γράφει λοιπόν η Deutsche Welle:
Αρχικά επρόκειτο για μια κίνηση κυνισμού που απέφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Εν όψει των προετοιμασιών για την επίθεση στην Πολωνία ο Χίτλερ θέλησε να διασφαλίσει την ουδετερότητα της τότε Σοβιετικής Ένωσης και να αποφύγει τον πόλεμο των δύο μετώπων που οδήγησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην ήττα της Γερμανίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Χίτλερ και ο Στάλιν υπέγραψαν πριν από 80 χρόνια στις 23 Αυγούστου, το Σύμφωνα Μη Επίθεσης. Όμως τα πιο σημαντικά δεν ήταν όσα περιελάμβανε το επίσημο Σύμφωνο αλλά το παράρτημα.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.zougla.gr/topstory/article/otan-o-adolfos-miraze-tin-evropi-me-ton-iosif

Δεν υπάρχουν σχόλια: