googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Εκτός της προσχολικής εκπαίδευσης ο Δήμος Κω. Κόλαφος για την απερχόμενη δημοτική αρχή!!!



Σύμφωνα με τη κοινή υπουργική απόφαση που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το σχολικό έτος 2019-2020 το μέτρο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί σε 103 δήμους.
Από τους 52 δήμους που αρχικά εκδήλωσαν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, εν τέλει μόνο 13 θα είναι αυτοί που θα εξαιρεθούν από το μέτρο για την σχολική χρονιά 2019-2020, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά είναι 116 οι Δήμοι που θα εφαρμοστεί το μέτρο τη νέα χρονιά. Οι 13 δήμοι που θα εξαιρεθούν, με το υπουργείο να εκδίδει νέα σχετική ΚΥΑ, είναι οι παρακάτω:
Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Κω, Ρόδου.
Για τους Δήμους αυτούς, δεδομένου ότι πλέον η ένταξή τους στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση μετατέθηκε το διδακτικό έτος 2020-2021, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου παιδιά που διαμένουν σε αυτούς να ενταχθούν το φετινό διδακτικό έτος, κατά το δυνατόν, σε δομές προσχολικής αγωγής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η διαπιστωμένη ανικανότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής πιστοποιείται πλέον και από το Υπουργείο Παιδείας. Εκατοντάδες παιδιά και οι οικογένειες τους θα ταλαιπωρηθούν από την αδράνεια των απερχόμενων. 
Για το ιστορικό της υπόθεσης να θυμίσουμε ότι από πέρυσι το καλοκαίρι ο Δήμος Κω είχε χρηματοδοτηθεί με 520.000 € περίπου για την αγορά των απαραίτητων αιθουσών με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Όμως λόγω ανικανότητας η προκήρυξη του διαγωνισμού βγήκε στον "αέρα" πριν λίγες μέρες και το καλύτερο σενάριο για την παραλαβή τους τοποθετείται κάπου στα Χριστούγεννα.
Επίσης πέρυσι το καλοκαίρι ο απερχόμενος δήμαρχος είχε υπογράψει μνημόνιο με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης με το οποίο  εδεσμεύετο ότι ο Δήμος θα ήταν έτοιμος για την εφαρμογή του θεσμού φέτος
Φρούδες δεσμεύσεις από τον απερχόμενο, δείγμα αδιαφορίας και της ανικανότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: