googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Για τις τσουναμοπινακίδες...


Διαβάστε τι δήλωσε ο εμπνευστής των τσουναμοπινακίδων στο λιμάνι της Κω.
«Είμαι ο συντάκτης της παγκόσμιας κλίμακας τσουνάμι. Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι. Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  στο Open TV. https://www.lykavitos.gr/lekkas-yparxei-pithanotita-gia-tsoun/
Με απλά λόγια άγριο δούλεμα στα χωριατάκια. Να τρομάξουμε, να δημιουργήσουμε πανικό για να τρέχουν τα ερευνητικά προγράμματα και να έχουμε ρόλο.
Η απάντηση μας πρέπει να είναι μία και δυναμική. Στέλνουμε πεσκέσι τις τσουναμοπινακίδες στον κ. καθηγητή με την παράκληση να μην ασχοληθεί ξανά με την Κω.
Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Ξενοφών Φανουρίου για το θέμα: "Η ευρύτερη περιοχή της θάλασσας του λιμανιού επιπλέον δεν μπορεί να δημιουργήσει τσουνάμι πάνω από 1 μέτρο και ελάχιστη ταχύτητα γιατί τα επικίνδυνα τσουνάμι είναι συνάρτηση του βάθους (πάνω 1.000 μέτρα τουλάχιστον και την ένταση του σεισμού πάνω από 7 ρίχτερ) Πράγμα σχεδόν αδύνατο στην περιοχή πχ τα βαθύτερα νερά μέχρι την Αλικαρνασσό είναι 100 μέτρα ) Βλέποντας τα αστέρια της ΕΕ στην οθόνη κατάλαβα για τι πρόκειται !!!!"
Διαβάστε για "Τα καταστρεπτικά τσουνάμι" εδώ: 
http://www.physics4u.gr/articles/2004/tsunami.html
Quiz: Ποιος είναι ο τηλεορασάκιας-καθηγητής που ήθελε να κάνει υποθαλάσσια φράγματα αξίας δισεκατομμυρίων για να προστατέψει την Ρόδο από τσουνάμι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: