googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Πίσω από τον Τόσκα έρχεται η Δούρου;


Νίκος Μιχαλόπουλος
Βλέπουμε πως από την ημέρα της τραγικής ημέρας, η περιφερειάρχης Αττικής έχει χαθεί από προσώπου γης, άλλωστε μετά τις πλημμύρες με τους νεκρούς στην Μάνδρα, είναι η δεύτερη τραγωδία που μετράει στη θητεία της. Δυο τόσο μεγάλες τραγωδίες που ποτέ δεν έχει γνωρίσει ο τόπος. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΦΕΚ 3591/2016, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) έχει ως αποστολή την υποβοήθηση του έργου του αρμόδιου άμεσα εκλεγόνενου Αντιπεριφερειάρχη για την διάθεση και τον συντονισμό δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα του, κατά το μέρος που τον αφορά και εμπλέκεται, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που του παρέχει ο Περιφερειάρχης (άρθρο 160, παράγραφος 3 του Ν.3852/2010.
Αναφέρονται ρητά οι ευθύνες του περιφερειάρχη για τον συντονισμό της πολιτικής προστασίας, ο οποίος δεν υπήρξε τόσο στο Μάτι όσο και στην Μάνδρα. Σε συνδυασμό με την αγανάκτηση του κόσμου και την εξαφάνιση της, μπορούμε να θεωρήσουμε πως πρόκειται για το επόμενο πολιτικό πρόσωπο στο οποίο θα αποδοθούν ευθύνες και θα αφήσει την θέση του, κατευνάζοντας σε έναν βαθμό την οργή του κόσμου.
Άλλωστε και η ίδια όταν εκλέχτηκε, είχε υποσχεθεί πως αν δεν εφάρμοζε σωστή αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, θα ήταν καλύτερα να βρεθεί σπίτι της. Απέτυχε και στα δυο παταγωδώς! Αναμένουμε την επιβεβαίωση των αναλύσεων και να βρεθεί σύντομα σπίτι της.
http://dikaiosinisimera.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: