googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Φυλάκιση 6 μηνών στους Τούρκους ψαράδες που μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μετά την αποκάλυψη του Reader

 

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του Reader, το υπουργείο Δικαιοσύνης αυστηροποίησε το άρθρο 401 του Ποινικού Κώδικα, που κατάργησε o ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας το Αιγαίο σε «ξέφραγο αμπέλι» για τα τουρκικά αλιευτικά. Επαναφέρει και αυστηροποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης το άρθρο 401 του Ποινικού Κώδικα, που κατάργησε o ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας το Αιγαίο σε «ξέφραγο αμπέλι» για τα τουρκικά αλιευτικά. Το θέμα με τις σοβαρές εθνικές προεκτάσεις είχε αποκαλύψει στις 20 Σεπτεμβρίου το reader.gr παρουσιάζοντας το έγγραφο-ντοκουμέντο του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου, Θεόδωρου Κλιάρη, που διαβιβάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στη Βουλή, ενημερώνοντας το Σώμα για την κατάργηση του αξιόποινου της παράνομης αλιείας των Τούρκων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, που κυρώθηκε με τον Ν. 4619/2019(Α΄95), η διενέργεια αλιείας από αλιευτικά (Α/Κ) σημαίας Τουρκίας εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (Ε.Χ.Υ) δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα», τόνιζε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος με τα θηριώδη τουρκικά αλιευτικά να «αλωνίζουν» την τελευταία 2ετία στις ελληνικές θάλασσες «σαρώνοντας» το απόθεμα αλιευμάτων αλλά - το κυριότερο - επιχειρώντας ως σκάφη κατασκοπείας για λογαριασμό της Αγκυρας.
Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», όπου μεταξύ των προωθούμενων διατάξεων, προστίθεται νέο άρθρο 398 (Αλιεία σε χωρικά ύδατα) στον Ποινικό Κώδικα «Mε την προτεινόμενη ρύθμιση σκοπείται η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την αλόγιστη και μη ελεγχόμενη αλιεία και ως εκ τούτου η προώθηση μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η οποία επιδρά και στον τομέα της αλιείας. Επιπλέον, σκοπείται η τιμώρηση της παράνομης αλιείας», αναφέρεται στο κείμενο ανάλυσης συνεπειών της ρύθμισης.

Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.reader.gr/koinonia/386469/fylakisi-6-minon-stoys-toyrkoys-psarades-poy-mpainoyn-sta-ellinika-horika-ydata

Δεν υπάρχουν σχόλια: