googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Helldiver: Το άχαρο βομβαρδιστικό που έσωσε την Ελλάδα από τους κομμουνιστές...

 



Το ‘83321’, ένα από τα πέντε Helldiver που σώζονται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκεται στο Μουσείο της Π.Α στο Τατόϊ, αναπαλαιωμένο όπως του αρμόζει. Μπορεί το βλέμμα των περισσοτέρων επισκεπτών να προσελκύουν τα τζετ στην πίστα του Μουσείου, αλλά αυτό το βαθυγάλανο, άχαρο βομβαρδιστικό ήταν το αεροπλάνο που έσωσε την Ελλάδα από τους συμμορίτες του ΚΚΕ. 
Χωρίς να υποβαθμίζεται ο αγώνας του Στρατού που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος καθ’ όλη την διάρκεια του «Συμμοριτοπόλεμου», ο ρόλος της Αεροπορίας ήταν καταλυτικός. Η μαζική χρησιμοποίησή της, η εμφάνιση των καθέτου εφορμήσεως Helldivers, οι καινούργιες αμερικανικές βόμβες, οι εμπρηστικές ναπάλμ και οι αριστοτεχνικοί ρουκετοβολισμοί σε συνδυασμό με πολυβολισμό έδωσαν αναμφισβήτητα την γρήγορη νίκη στον Γράμμο, αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Καρταλαμάκης.
Το πόσο αποτελεσματική ήταν η Αεροπορία στον Εμφύλιο μαρτυρά και το γεγονός ότι οι αντάρτες δεν έπιαναν αιχμαλώτους αεροπόρους. Όσοι είχαν την ατυχία να καταρριφθούν, βασανίσθηκαν αποτρόπαια πριν βρεθούν κατακρεουργημένοι αργότερα από κάποια μονάδα του Εθνικού Στρατού.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com/helldiver-b/

Δεν υπάρχουν σχόλια: