googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Η χρήση μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς μειώνει έως και 96% την έκθεση στον κορωνοϊό

 

#εμβολιάσου
#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
#εμβόλια
Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του Πανεπιστημίου της Σεούλ της Νότιας Κορέας, του Ινστιτούτου Τοξικολογίας της Νότιας Κορέας και του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο science.org, τεκμηριώνει τη δραστική μείωση μετάδοσης του κορωνοϊού στα ΜΜΜ χάρη στην υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Από την έρευνα προκύπτει συνεπώς ότι η πιθανότητα μόλυνσης στις αστικές συγκοινωνίες είναι εξαιρετικά χαμηλή, εφόσον οι επιβάτες χρησιμοποιούν μάσκα.
Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας έχει τα ίδια αποτελέσματα με την τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ ατόμων όσον αφορά στην πρόληψη του κορωνοϊού. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας τις ώρες αιχμής μειώνει το ποσοστό μετάδοσης κατά 93,5%, ενώ οι κοινωνικές αποστάσεις, αλλά πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας, κατά 98,1%.
Στη Σεούλ, όπου και εστίασε η μελέτη, το 65% των κατοίκων μετακινείται με αστικό σιδηρόδρομο και λεωφορεία, ποσοστό που την φέρνει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως όσον αφορά στις χρήσεις ΜΜΜ. Μετά την καραντίνα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΜ, όπως και στη χώρα μας.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από τα ηλεκτρονικά εισιτήρια των επιβατών σε συνδυασμό με μαθηματικά μοντέλα προσομοίωσης της κίνησης στα ΜΜΜ και τα συνέκριναν με πραγματικά δεδομένα νέων μολύνσεων. Μελέτησαν επίσης τη μείωση της εκπνοής σταγονιδίων στο χώρο χάρη στη μάσκα, λαμβάνοντας υπόψη και το ενδεχόμενο μη ορθής χρήσης της μάσκας. Και διαπίστωσαν ότι η χρήση μάσκας μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης όσο και η κοινωνική απόσταση.
Διαβάστε περισσότερα:
https://meaculpa.gr/i-chrisi-maskas-sta-mesa-metaforas-meio/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: