googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ισραηλινή έρευνα: Σχεδόν άτρωτοι οι εμβολιασμένοι!!!

 

#εμβολιάσου #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ 
Νέα στοιχεία προκύπτουν από μελέτη για την εμφάνιση της Covid-19 σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ισραηλινή έρευνα μελέτησε το όφελος του εμβολιασμού έναντι της εμφάνισης Covid-19. Το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι σχετικά μικρό, διατηρεί πλήρη ιατρικά αρχεία και έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού με ένα μόνο εμβόλιο (Pfizer) έχει συμβάλει στην ισχυρή συλλογή δεδομένων για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Ωστόσο, η μελέτη διεξήχθη πριν την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, του πιο μεταδοτικού – μέχρι σήμερα – στελέχους του κορονοϊού. H μελέτη προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξη της λοίμωξης Covid-19 σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο περιοδικό New England Journal of Medicine πριν λίγες ημέρες και συνοψίζονται από τους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελο Τέρπο (Καθηγητή Αιματολογίας) και Θάνο Δημόπουλο (Πρύτανη ΕΚΠΑ).
Στη μελέτη μετείχαν σχεδόν 1.500 από τους περίπου 11.500 πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Sheba Medical Center, στην πόλη Ramat Gan του Ισραήλ. Όλοι είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, από την 19 Δεκεμβρίου 2020 έως την 28 Απριλίου 2021, και υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για κορονοϊό λόγω γνωστής έκθεσης σε κάποιον ασθενή με Covid-19 ή λόγω ανάπτυξης συμπτωμάτων της νόσου.
39 περιπτώσεις Covid-19
Βρέθηκαν μόλις 39 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, υποδεικνύοντας ποσοστό μόλυνσης από κορονοϊό 0,4% σε πλήρως εμβολιασμένους. Οι περισσότεροι που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και κανένας ασθενής δεν χρειάστηκε νοσηλεία.
Σχεδόν οι μισές από τις λοιμώξεις αφορούσαν σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 42 έτη και είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο ένα άτομο ήταν γνωστό ότι ήταν ανοσοκατεσταλμένος.
https://www.newsit.gr/ygeia/koronoios-molis-to-0-4-ton-emvoliasmenon-nosei-ti-isxyei-me-ti-metadosi/3396275/

Δεν υπάρχουν σχόλια: