googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πώς η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει επιχειρήματα στην Άγκυρα

 

Τον Αύγουστο του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ «αντιπολίτευση περιορισμένης εθνικής ευθύνης» με αφορμή τη στάση που επέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στο κόμμα του για τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επικαλείται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις δηλώσεις τους για τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ για να υποστηρίξει το αφήγημα της Τουρκίας περί «επιθετικής ρητορικής» και «επιθετικών ενεργειών» της Κυβέρνησης Μητσοτάκης.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και ως αντιπολίτευση παλαιότερα αλλά και ως κυβέρνηση μετέπειτα προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτήματα. Ακόμη και η συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση με πολιτικά κόμμα έχοντας κενά που σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε φορά που εγείρεται πολιτικό ζήτημα στη Βόρεια Μακεδονία.
Όμως την περίοδο μετά την αποχώρηση από την εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που καθίσταται από ένα σημείο και μετά, επικίνδυνη για την χώρα, χρησιμοποιώντας ακόμη και αυτό το κομμάτι της πολιτικής για μικροκομματικούς λόγους και πολλές φορές για εσωκομματική κατανάλωση.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως και στην περίπτωση της προσπάθειας εισβολής στον Έβρο την Άνοιξη του 2020 χρειάστηκαν μερικές ημέρες πριν τοποθετηθεί με θετικό αλλά απαξιωτικό επί της ουσίας τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών και κυρίως της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να φύγουν οι φράχτες και να ανοίξουν τα σύνορα για να μπουν στην Ελλάδα οι μετανάστες που οι τουρκικά αρχές έφερνα στα σύνορα σωρηδόν στήνοντας ένα σκηνικό επιθετικό σε βάρος της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/politics/pos-i-antipoliteusi-tou-suriza-dinei-epicheirimata-stin-agkura/414773

Δεν υπάρχουν σχόλια: