googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Καθηγητής Αλιβιζάτος σε ΣΚΑΙ: Γιατί πρέπει να γίνει επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού...

 

#εμβολιάσου

#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ 
#εμβόλια

Την εκτίμηση πως νομικά- συνταγματικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σχολίασε πως η τάση ευαισθησίας στο να μην υφιστάμεθα κάποιου είδους θεραπείας ή να μην χορηγείται αυτονόητα κάποια ουσία στο ανθρώπινο σώμα, αποτελεί φαινόμενο που δεν υπήρχε τόσο έντονα πριν κάποια χρόνια αλλά γιγαντώθηκε κατά την τελευταία εικοσαετία........Σύμφωνα με τον κο Αλιβιζάτο, η αντίληψη αυτή, στην κακή της μορφή είναι ιδιαιτέρως εγωιστική ενώ σε μια ηπιότερη της μορφή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλελεύθερη.
Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής επεσήμανε πως εν προκειμένω βιώνουμε μια πανδημία όπου οι προσωπικές μας επιλογές έχουν επιπτώσεις και στους γύρω μας.
Όπως επεσήμανε, τα δικαστήρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Στρασβούργο έχουν αποφανθεί πως το εμβόλιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό υπό δύο όρους.
Πρώτον εφόσον υπάρχουν σοβαρές ιατρικές αντενδείξεις- δηλαδή εάν υπάρχει ένα σοβαρό υποκείμενο νόσημα, το οποίο και δεν θα επέτρεπε την χορήγησή του και δεύτερον εφόσον υπάρχουν αποδεδειγμένες με μακρόχρονες πρακτικές, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές.

Διαβάστε περισσότερα:  https://www.skai.gr/news/greece/kathigitis-alivizatos-se-skai-giati-prepei-na-ginei-epektasi-ypoxreotikotitas-emvoliasmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: