googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΗ, Διαφθορά παντού. Άφεση αμαρτιών στους συνδικαλιστές για το φαγοπότι των 32 εκατ.

τα "συνεταιράκια"
Άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τους γνωστούς εργατοπατέρες φαίνεται ότι δίνει η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της εταιρείας, αφού δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην κακουργηματικού χαρακτήρα σχετική δίκη που ξεκίνησε προ ημερών, αρνούμενη να εκτελέσει σχετική εντολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.
Παρά το πόρισμα-καταπέλτη των επιθεωρητών και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, βάσει του οποίου βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης οι 59 κατηγορούμενοι, η ΔΕΗ Α.Ε δεν στράφηκε εναντίον πρώην αρχισυνδικαλιστών, προεξάρχοντος του κ. Νίκου Φωτόπουλου, και επιτελικών στελεχών της, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Τα ερωτήματα πληθαίνουν από τη στιγμή που η ΔΕΗ δεν δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής σε υπόθεση απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία υπέστη σοβαρότατη ζημία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και παρίσταται ένθερμα ακόμα και στα πταισματοδικεία ανά την ελληνική επικράτεια για να προασπίσει τα συμφέροντά της!
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη για το σκάνδαλο των παράνομων «χρυσών» επιχορηγήσεων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Χρήματα που, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, κατευθύνθηκαν, μεταξύ άλλων, σε πολυτελή ταξίδια εντός και εκτός Ευρώπης, δώρα, γεύματα και γενναιόδωρες παροχές για τους συνδικαλιστές, μαϊμού-μελέτες και δανεικά κι αγύριστα με χορηγό την Επιχείρηση και κατ' επέκταση τον φορολογούμενο πολίτη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν εκπρόσωποι εργαζομένων, πρώην πρόεδροι, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνοντες σύμβουλοι και διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης.
Μεγάλη απούσα από τη διαδικασία η ΔΕΗ Α.Ε., η οποία δεν παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγουσα, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στο ακροατήριο καθώς και συζητήσεις μεταξύ νομικών και δικαστικών κύκλων, αλλά όχι στους κατηγορουμένους. Η διοίκηση της Επιχείρησης δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής παρά το γεγονός ότι πριν από τη δίκη έλαβε εντολή από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου να παρασταθεί λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, τα οποία στρέφονται κατά της διοίκησης της ΔΕΗ και των συμφερόντων του νομικού προσώπου, αλλά και να την ενημερώσει άμεσα για τις ενέργειές της.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/greece/article/636537/dei-afesi-amartion-stous-sundikalistes-gia-to-fagopoti-ton-32-ekat/

Δεν υπάρχουν σχόλια: