googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Μετά τα εθνικοπατριωτικά «δεν είμαστε αποικία», ήρθε η ταπεινή συγνώμη

Μετά τα εθνικοπατριωτικά «δεν είμαστε αποικία», ήρθε η ταπεινή συγνώμη

Για να αιτιολογήσουν – προφανώς και να δικαιολογήσουν – την βίαιη αλλαγή στάσης απέναντι στους δανειστές, και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, μια σειρά στελεχών, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και η τότε υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχαν χρησιμοποιήσει τον όρο «βίαιη ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ».
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενηλικιώθηκε. Απλώς υποτάχθηκε.
Πολιτική ενηλικίωση, μεταξύ άλλων, σημαίνει κατανόηση του περιβάλλοντος κόσμου, της θέσης σου μέσα σε αυτόν, της σοβαρής και μεθοδικής προσπάθειας ισχυροποίησής της, της εργώδους προσπάθειας για ευημερία του λαού σου, χωρίς τυχοδιωκτισμούς, τακτικισμούς και λογικές χαρτοπαίχτη – γιατί τότε εύκολα μένεις στον άσσο, και συ και ο λαός σου.
Με αυτή την οπτική ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενηλικιώθηκε. Κάποτε στην ιδεοληπτική και αγαθιάρικη πολιτική εφηβεία του, πίστευε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη με το δίκαιο των αιτημάτων του και το… πανανθρώπινο – των ιδεών του. Έφαγε τα μούτρα του, ηττήθηκε, υποτάχτηκε, αλλά εξακολουθεί να εκπέμπει την ίδια φραστική μπουρμπουλήθρα περί της ανάγκης για αλλαγή των άλλων – και ποτέ του εαυτού του!
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο Μέρκελ επανέλαβε τα ωραία και υψιπετή για την «κρίσιμη περίοδο που περνά η Ευρώπη», η οποία «απαιτεί ένα νέο όραμα για το μέλλον της. Και απαιτεί – θα έλεγε – και γενναίες αποφάσεις. Απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία, αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων».
Ωραία ακούγεται, εγεννήθη ημίν ένας από τους οραματιστές ηγήτορες της Ε.Ε. Την ίδια ώρα όμως οι «θεσμοί» τον εγκαλούσαν, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα μέτρα που μονομερώς πήρε, προφανώς στο όνομα της καλής πίστης, συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης μεταξύ των εταίρων. Το απέδειξε εμπράκτως άλλωστε!
Την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητούσε συγνώμη που η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει τους δανειστές για τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε αιδημόνως σε γερμανούς βουλευτές, ότι ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές και ζήτησε συγνώμη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού με τίτλο «Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη». Ο τίτλος συνήχθη από το συγνώμη Τσακαλώτου, ο οποίος απέδωσε το λάθος σε …έλλειψη επικοινωνίας και «εξήγησε» ότι ήταν μία απόφαση που έπρεπε να ληφθεί γρήγορα.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.liberal.gr/arthro/101416/politiki/2016/meta-ta-ethnikopatriotika-isonden-eimaste-apoikiasin-irthe-i-tapeini-sugnomi---.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: