googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Για ακόμη μία φορά (έχω βαρεθεί να τις μετράω) ο Έλληνας Πρωθυπουργός με κάνει να ντρέπομαι απέναντι σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

Να έχεις πάρει από τότε που μπήκες στην ΕΟΚ (ας μην πούμε για παλιότερα, γιατί η συνεισφορά τους αρχίζει από το Ναυαρίνο...) Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Κοινοτικές Ενισχύσεις, Πακέτα Ντελόρ, ΕΣΠΑ, χαμηλότοκα Μνημονιακά δάνεια (με επιτόκια που ούτε στον ύπνο σου δεν θα βλεπες, κι από χώρες που δανείζονται ακριβότερα απ' ότι εσύ), να είσαι δηλαδή αυτό που λέμε net beneficiary - ή καθαρά ωφελημένος, ενώ ταυτόχρονα αρνείσαι εδώ και χρόνια να συμμαζέψεις τα οικονομικά σου... (να κλείσεις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, να απελευθερώσεις αγορές, να ανοίξεις επαγγέλματα, να μειώσεις το δημόσιο, να κόψεις τις πρόωρες συντάξεις κ.α.), να βγαίνεις κατά μέσο όρο στη σύνταξη νωρίτερα απ' όλους όσους σε δανείζουν (ενώ αμέσως μετά ζητάς κούρεμα των δανεικών που μόλις πήρες), και να κατηγορείς τους άλλους πως "δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και πως δεν έχουν καλή ψυχή..."
Αν αυτός δεν είναι καθαρός κωλοπαιδαρισμός, τότε η μόνη εναλλακτική είναι πως επιδιώκεις να εξαγριώσεις τους τελευταίους συμμάχους που σου έχουν απομείνει ώστε να σε σουτάρουν εκτός της Ένωσης για να ησυχάσουν από 'σενα (ώστε να μπορείς μετά να λες πως δεν έφταιγες εσύ αλλά οι κακοί ξένοι για το Grexit, και να συνεχίσεις με δραχμές, ως άλλος Τσάβες, να συντηρείς το πελατειακό σου κράτος). Άλλη πιθανότητα δεν βρίσκω (αν και η πρώτη είναι πολύ πιθανή).
Για ακόμη μία φορά (έχω βαρεθεί να τις μετράω) ο Έλληνας Πρωθυπουργός με κάνει να ντρέπομαι απέναντι σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: