googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Εστάλη η ελληνική δήλωση... μεταμέλειας για τον «μποναμά» Τσίπρα

Ντάισελμπλουμ: Πήρα επιστολή από Τσακαλώτο - «Ξεπαγώνουν» τα μέτρα για το χρέος
Οι συνομιλίες με την Ελλάδα θα ξαναρχίσουν, διαμηνύει ο επικεφαλής του Eurogroup, τονίζοντας ότι ο ESM επανεκκίνησε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για το χρέος, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τον Ιανουάριο - Μαξίμου: Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών - Άδωνις: Να δούμε και τι λέει η επιστολή Τσακαλώτου....
Όπως επιβεβαίωσε ο Ολλανδός υπουργός, οι θεσμοί έλαβαν την επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.
«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (...) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup.
Άγνωστο είναι ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, ποιες δεσμεύσεις περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου -και, πιο συγκεκριμένα, εάν δεσμεύεται για «κούρεμα» συντάξεων, σε περίπτωση που το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους «εκτροχιάσει» τα δημοσιονομιλά αποτελέσματα του 2016.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.protothema.gr/economy/article/639925/daiselbloum-pira-epistoli-apo-tsakaloto-xepagonoun-ta-metra-gia-to-hreos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: