googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η NASA ισχυρίζεται ότι η μηχανή EmDrive αψηφά τους γνωστούς νόμους της φυσικής


Οι επιστήμονες μόλις δημοσίευσαν μια μελέτη και ισχυρίζονται ότι η αμφιλεγόμενη μηχανή EmDrive παράγει ώση, παρόλο που αψηφά τους γνωστούς νόμους της φυσικής.
Μετά από χρόνια εικασιών και προβληματισμών, μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA (NASA’s Johnson Space Center), έχει φτάσει σε ένα ορόσημο που πολλοί ειδικοί πίστευαν ήταν αδύνατο.
Αυτή την εβδομάδα, η ομάδα δημοσίευσε επίσημα πειραματικά στοιχεία τους για ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα πρόωσης, το οποίο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα διαστημόπλοιο μέσα από το κενό, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε είδους προωθητικού μέσου..
Κάτι τέτοιο φαίνεται να δείχνει ότι παραβιάζει τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα και την αρχή διατήρησης της ορμής.
...................................................................................
Η ιδέα του ΕmDive προτάθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια από τον βρετανό φυσικό Ρότζερ Σόγιερ. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει απόδειξη ότι λειτουργεί, και πολλοί συνεχίζουν να απορρίπτουν την ιδέα ως ψευδοεπιστήμη.
Το 2008, ερευνητές του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Σιαν στην Κίνα ανέφεραν αρχικά ότι το πειραματικό σύστημά τους προσέφερε ώση, αργότερα όμως αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν τη μελέτη.
Τώρα είναι η σειρά του Εργαστηρίου Προηγμένων Ερευνών Φυσικής Προώθησης της NASA, το οποίο βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο «Τζόνσον» και είναι γνωστό και ως Eagleworks. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Propulsion and Power, το πειραματικό EmDrive προσφέρει ώση 1,2 millinewton για κάθε kilowatt ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει. Το νούμερο είναι μικρό, όχι όμως αμελητέο.
Διαβάστε περισσότερα: 
 http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500116863

Δεν υπάρχουν σχόλια: