googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

NY Times: Ο Αλ. Τσίπρας στους οχτώ ευρωπαίους λαϊκιστές

NY Times: Ο Αλ. Τσίπρας στους οχτώ ευρωπαίους λαϊκιστές
........Συγκεκριμένα, ως λαϊκιστές πολιτικοί της Γηραιάς Ηπείρου αναφέρονται, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα οι: Beppe Grillo (Ιταλία), Norbert Hofer (Αυστρία), Marine Le Pen (Γαλλία), Geert Wilders (Ολλανδία), Frauke Petry (Γερμανία), Nigel Farage (Μεγάλη Βρετανία) και Pablo Iglesias (Ισπανία).
Παρακάτω, σταχυολογούνται τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε πολιτικού, καθώς και οι θέσεις τους σχετικά με την εκλογή του Donald Trump στην αμερικάνικη προεδρία.
Αλέξης Τσίπρας - Ελλάδα
Στην περίπτωση του έλληνα πρωθυπουργού αναφέρονται τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του συστήματος, της παγκοσμιοποίησης και της λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε ως συνασπισμός των αριστερών τάσεων και ριζοσπαστικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία ενώθηκαν με σημείο αναφοράς την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τους δανειστές. Από το 2015, οπότε και σχημάτισε για πρώτη φορά κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη Νομισματική Ένωση».
Για τη νίκη Trump ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: «Σε αντίθεση με κάποιους άλλους συναδέλφους μου στην Ευρώπη, εγώ δεν βιάστηκα να επαναλάβω πολλές από τις επικρίσεις που έκαναν αρκετοί για τον Donald Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ».
http://www.liberal.gr/arthro/98889/epikairotita/2016/o-al-tsipras-stous-ochto-europaikous-laikistes-sumfona-me-tous-New-York-Times.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: