googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ «ΤΡΕΝΟ» ΤΗΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ! ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΠΝΕΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κομισιόν
Απάντηση Κομισιόν: Απορροφήσατε μόνο 353.500.000 ευρώ από το 1 δις. Δεν υπάρχει παράταση.
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην αξιοποιήσει πλήρως το 1 δις ευρώ εμπροσθοβαρούς χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, βρίσκεται η χώρα μας. Ενώ απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες για την εκπνοή της προθεσμίας για την αξιοποίηση του συνόλου του ποσού, η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε ερώτηση του αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρίστου Δήμα, ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα οι απορροφήσεις ανά τομεακό και περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της Ελλάδος.
Παράλληλα, όμως, η Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Μαρίας Σπυράκη, αποκαλύπτει ότι έως τις 21/12/2016 είχαν δεσμευθεί από την Ελλάδα μόλις 353.500.000 ευρώ από το 1 δις που είναι διαθέσιμο και πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση πέραν της 31/12/2016.
Σε μια περίοδο που η ελληνική αγορά έχει στερέψει από ρευστότητα και χρειάζονται επενδύσεις, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας.
Ωστόσο, η Κυβέρνηση φαίνεται πως έχασε και το τρένο της εμπροσθοβαρούς χρηματοδότησης.
Η εξαίρεση για χρηματοδότηση με 7% των συνολικών πόρων του ΕΣΠΑ μόνο για το έτος 2016 δόθηκε ειδικά στην Ελλάδα με αλλαγή του Κανονισμού. Τα χρήματα εφόσον δεν απορροφούνται, επιστρέφονται στον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ, που αναλογεί στη χώρα.
Η απώλεια της ευκαιρίας να διοχευτεί στην οικονομία επιπλέον ρευστότητα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://nd.gr/nea/hasame-treno-tis-emprosthovaroys-hrimatodotisis-apo-espa-se-4-imeres-ekpneei-i-prothesmia

Δεν υπάρχουν σχόλια: