googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Κως, 2 χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό!!!

η πρώτη μας ανάρτηση για τον μεγάλο σεισμό!!!

Δύο χρόνια μετά, οι πληγές ανοικτές. Το λιμάνι κατεστραμμένο, οι εκκλησίες κλειστές, οι αποζημιώσεις όνειρο θερινής νυκτός, το κάστρο και τα αρχαία τείχη κατεστραμμένα. Η ανικανότητα της κυβέρνησης των μπαχαλάκηδων και η διαρκής κόντρα με την  χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε ποτέ από την Κω, δεν έχουν επιτρέψει να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών. Η εικόνα του λιμανιού μας πληγώνει και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Το κατεστραμμένο κτίριο επιβατών ακόμα δεν έχει κατεδαφιστεί και κάποια εξυπνοπούλια ζητούν λέει όρους δόμησης για να γίνει το καινούργιο. Ο εργολάβος στο λιμάνι μόλις ξεκίνησε.
Μόνο θετικό στοιχείο η αποκατάσταση των σχολείων στα οποία η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με ελάχιστη έκπτωση δημιούργησε ιδιαίτερα κίνητρα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αδράνειας είναι η τοποθέτηση μόλις πριν από ένα μήνα του προσωρινού ξύλινου "οδοστρώματος" στο λιμάνι. Μια ενέργεια ασήμαντου κόστους χρειάστηκαν 2 χρόνια για την υλοποιήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτά τα δύσκολα χρόνια η Κως είχε την ατυχία να μην έχει στα πράγματα ένα πολιτικό της εμβέλειας του Αριστοτέλη Παυλίδη, ικανό να "σπρώξει" τα πράγματα και τις διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: