googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Μπίζνες αναρχικών με πρόσφυγες στα Εξάρχεια!!!

1--70
Αραχώβης 44. Το βράδυ της 12ης Ιουνίου, ομάδα αναρχικών εκκένωσε την πρώην φοιτητική λέσχη, διώχνοντας τους Αραβες μετανάστες που διέμεναν εκεί με σκοπό να εγκαταστήσει Σύρους κουρδικής καταγωγής. Το ίδιο βράδυ, αντίπαλη ομάδα αναρχικών ανακατέλαβε το κτίριο.
Tο βράδυ της 12ης Ιουνίου τριάντα αναρχικοί, μέλη γνωστής αντιεξουσιαστικής κίνησης των Εξαρχείων, έκαναν έφοδο στην κατάληψη της οδού Αραχώβης 44 στα Εξάρχεια και ανάγκασαν τους μετανάστες από το εσωτερικό του κτιρίου να απομακρυνθούν, περικυκλώνοντας και συνοδεύοντάς τους μέχρι την οδό Στουρνάρη. Σε κείμενο που ανήρτησαν αργότερα στο Διαδίκτυο τα μέλη της αποκαλούμενης «security team» ανέφεραν ότι τα άτομα της κατάληψης πωλούσαν ναρκωτικά στην πλατεία, έσπαγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα, παρενοχλούσαν γυναίκες κ.ά. Εγραφαν ακόμα ότι μέσα στο κτίριο είχαν βρει βαλίτσες με κλεμμένα κινητά, γυαλιά ηλίου και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, όπως επίσης λαθραία τσιγάρα και σακούλες με ναρκωτικά.
Η απόπειρα εκκένωσης του ακινήτου προκάλεσε την αντίδραση αντίπαλης ομάδας αναρχικών. Το ίδιο βράδυ, μέλη της έσπασαν την πόρτα και ανακατέλαβαν το κτίριο, ενώ ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους κουκουλοφόρους που είχαν νωρίτερα απομακρύνει τους μετανάστες, κατηγορώντας τους για «ηγεμονισμό» και «επεκτατικότητα». Η κόντρα συνεχίστηκε και δέκα μέρες αργότερα, το βράδυ της 22ας Ιουνίου, περίπου 100 αναρχικοί απέκλεισαν το στέκι των μελών της «security team», ως απάντηση σε όσα είχαν προηγηθεί.

Τα συμφέροντα

Στις υπηρεσίες Ασφαλείας και Πληροφοριών είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι πίσω από την ιδεολογική αντιπαράθεση των δύο αντιμαχόμενων «μπλοκ» κρύβονται οικονομικά συμφέροντα, που συνδέονται με τη διαχείριση των μεταναστών, το λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμα και τη διακίνηση ναρκωτικών. Στην Αραχώβης, η κάθε ομάδα επεδίωκε να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάληψης, εγκαθιστώντας στο εσωτερικό ομάδες μεταναστών που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής τους. Αυτό επισημαίνεται σε διαβαθμισμένα έγγραφα «ειδικών» υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα οποία απέκτησε πρόσβαση η «Κ». Σύμφωνα με απόρρητους φακέλους, οι επικεφαλής ορισμένων αναρχικών ομάδων διαχειρίζονται άτυπους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και μέσω αυτών αποκτούν πρόσβαση σε κονδύλια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Επιπλέον, υιοθετώντας τακτικές «μαφίας» φέρονται να παρέχουν «προστασία» σε καφετέριες και μπαρ της πλατείας Εξαρχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: