googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΣΤΑΜΑΤΗ Κ. ΜΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑI ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.

Μια ιστορική υπενθύμιση που τιμά την μνήμη του Oφθαλμιάτρου Σταμάτη Κ. Μανούση   π. Υπουργού και Βουλευτού , με αφορμή την επέτειο του θανάτου του στις 7 Ιουλίου 1981.
Στις αρχές της δεκαετίας του ´60 στην πολιτική σκηνή της Κω εμφανίζεται σε ενεργό πολιτικό ρόλο πλέον ένας γιατρός ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ ο οποίος εργαζόταν στην Αθήνα και  από την κλινική του στην οδό Νεοφύτου Βάμβα 9 και την ανιδιοτελή προφορά του στους πατριώτες του έγινε γνωστός σε όλο το νησί.
Η Κλινική ονομάσθηκε “ΣΤΕΓΗ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ”. Η φιλανθρωπική προσφορά του ίσως μοναδική αυτήν την περίοδο. Σπούδαζε φοιτητές περιέθαλπτε δωρεάν συμπατριώτες του  χειρουργούσε δωρεάν και πέραν αυτών εμφανίσθηκε σαν φορέας κοινωνικής αλλαγής και ανατροπής του τότε κοινωνικού κατεστημένου. Χαρακτηρίσθηκε Ανθρωπιστής – Ιπποκρατιστής με σοσιαλιστικά χαρίσματα. Στο πλαίσιο αυτό οι προεκλογικές του δεσμεύσεις αφορούσαν τη δημιουργία λιμενοβραχίονα  στο νέο λιμάνι που θα κατασκευαζόταν για να πλευρίζουν τα καράβια και να σταματήσει η μετάβαση στο πλοίο με τα γκαζολίνα.
Διαβάστε περισσότερα:
https://docs.google.com/document/d/1KvkroSkYg9GfevnGTuOatEehJTLmuwoGCJ9dGwwNlgE/edit?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια: