googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Με το «καλημέρα» σας γιατρός στην Ακρόπολη!!!

Attica 06-13 Athens 50 View from Philopappos - Acropolis Hill.jpg
Της Αγγελικής Κώττη
Πριν περάσουν 24 ώρες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα επιλύεται. Η Ακρόπολη απέκτησε γιατρό. Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων μάλιστα, ενημερώνει πως ήδη, «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση». Διότι το πρόβλημα ήταν πραγματικά μεγάλο.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη - γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας του, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών» λέει η ΠΕΥΦΑ. «Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά, ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων».
Γιατρός είχε τοποθετηθεί και πάλι από το 2014, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Κώστα Τασούλα και της σημερινής υπουργού και τότε γενικής γραμματέως Λίνας Μενδώνη. Με την αλλαγή της κυβέρνησης, αυτό άλλαξε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά σοβαρά περιστατικά, αλλά καμία δυνατότητα να παρασχεθεί επιτόπου ιατρική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: