googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Αλέξης Τσίπρας - Μια θητεία καταστροφής

 Σήμερα ολοκληρώνεται μια θητεία 4½ χρόνων για τον Αλέξη Τσίπρα στην Πρωθυπουργία της χώρας και το έργο που αφήνει πίσω του είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία καταστροφικό για τη χώρα. Ο άνθρωπος που αναδείχθηκε στην ηγεσία του Σύριζα τον Φεβρουάριο του 2008 σε ηλικία μόλις 33 ετών έμελλε να ηγηθεί ενός πολιτικού φορέα, ο οποίος καβάλησε από το 2011 το κύμα της λαϊκής οργής για το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας, και ενώ απέτυχε για λίγο να αναλάβει την εξουσία στις εκλογές του Ιουνίου 2012, εν τέλει το πέτυχε τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η χώρα χρειαζόταν μόλις έξη μήνες για να εξέλθει από το 2ο Μνημόνιο.
Έχοντας περάσει τα νεανικά του χρόνια στις καταλήψεις σχολείων, γαλουχήθηκε στην Νεολαία του ΚΚΕ, έγινε Πρωθυπουργός σε ηλικία 39 ετών πείθοντας μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας ότι θα ήταν ένας ηγέτης που θα έφερνε το τέλος των Μνημονίων, το τέλος της λιτότητας, το κούρεμα του χρέους, την πάταξη της φοροδιαφυγής, το τέλος της διαφθοράς και της διαπλοκής, και θα δημιουργούσε τις συνθήκες για μια χώρα με ισότητα, δικαιοσύνη και κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα της πολιτείας του Αλέξη Τσίπρα μετά από 4½ χρόνια στην εξουσία μιλούν από μόνα τους.
Η δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση του α' εξαμήνου του 2015 έφερε τη χώρα στο χείλος μιας ιστορικής καταστροφής και μόνο μετά από την παρέμβαση Ευρωπαίων και άλλων ηγετών αποφεύχθηκε η ασύντακτη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η οικονομική και φυσική εξαθλίωση της πλειοχηφίας των Ελλήνων.
Ο Τσίπρας έπαιξε τη χώρα στα ζάρια και μόνον όταν συνειδητοποίησε τις συνέπειες που θα είχε το Grexit για τον ίδιο προσωπικά άλλαξε ρότα και έκλεισε μια συμφωνία με την Ευρωζώνη μετά από 17 ώρες εξευτελιστικών διαπραγματεύσεων. Αυτός όμως ο συμβιβασμός αποτέλεσε και την ταφόπλακα του βασικού αφηγήματος με το οποίο έπεισε τους απελπισμένους Έλληνες πολίτες να τον ψηφίσουν τον Ιανουάριο του 2015. Το 3ο Μνημόνιο συμπεριλάμβανε βαριά μέτρα λιτότητας και μια δημοσιονομική δέσμευση για πλεονάσματα μέχρι και το 2060.
Παράλληλα όχι μόνο υποθήκευσε το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια αλλά εκχώρησε και τη μερίδα του λέοντος από την εκμετάλλευση αυτής της εθνικής περιουσίας. Όσο δε για την ίδια την Οικονομία, οι πράξεις του Αλέξη Τσίπρα την πήγαν χρόνια πίσω, ενώ καταρρακώθηκε το τραπεζικό σύστημα με πλήρη απαξίωση και με αυξημένο βάρος μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Διαβάστε Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: