googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΩΣ -Εισήγηση στο θέμα : Προϋπολογισμός Δήμου Κω 2011

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι η όλη διαδικασία της σύνταξης και εισήγησης του Προϋπολογισμού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ήταν επιεικώς απαράδεκτη.
Αφήνω έξω από όλα αυτά το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών. Οι υπάλληλοι δε φέρουν καμιά ευθύνη. Απεναντίας πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από πρωτόγνωρες για αυτούς συνθήκες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Δημοτικής Αρχής.
Μια Δημοτική Αρχή που δεν είχε από την αρχή ξεκάθαρους στόχους. Δεν είχε σαφή πολιτική κατεύθυνση. Δεν είχε συγκεκριμένες προτάσεις. Όλη αυτή η σύγχυση είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να ταλαιπωρηθούν άσκοπα τα διοικητικά στελέχη την ώρα που τα προβλήματα τρέχουν και αναζητούν λύσεις.
Σήμερα μας καλέσατε να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε επί του Προϋπολογισμού. Δυστυχώς όμως η πρόταση που έρχεται δεν είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς. Δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος στα όργανα. Ο προϋπολογισμός σήμερα έρχεται βιαστικά και διαδικαστικά. Λήγει η προθεσμία ψήφισής του αύριο. Έτσι δικαιολογείται η βιασύνη και η προχειρότητα. Φτάσαμε στο παραπέντε. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μόλις χθες το μεσημέρι έγινε η συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή και το μόνο που είχαν στα χέρια τους τα μέλη ήταν μια σελίδα με τη ‘Συνοπτική Οικονομική Κατάσταση του Προϋπολογισμού’! Τυχαίος ο τίτλος; Μιλάμε κυριολεκτικά για συνοπτικές διαδικασίες! Δεν τηρείτε και τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού. Που είναι η ‘με συγκεκριμένα στοιχεία αιτιολόγηση για κάθε εγγραφή’ και ‘η πηγή προέλευσης κάθε πίστωσης’ που απαιτούνται από τις οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού;Διαβάστε περισσότερα:
https://docs.google.com/document/d/1PY_jc_IVioN07mJh-101tYvtHPJiajx9-T3Nod_oPKU/edit?hl=en#

Δεν υπάρχουν σχόλια: