googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μαθητικός Εκπαιδευτικός Τουρισμός, μια λύση για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη βιώσιμη τουριστική οικονομία


Οι δύο υγρότοποι του νησιού μας μπορούν να αποτελέσουν βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ας μη ξεχνάμε ότι ο μαθητικός τουρισμός, με την εκπαιδευτική του διάσταση αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Η προσέλκυση ενός σημαντικού τμήματος στο νησί μας πέρα από τα προφανή οφέλη προωθεί την επιθυμητή από όλους διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ιδιαίτερη ώθηση στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει η ίδρυση ενός διεσπαρμένου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που θα αξιοποιεί συνολικά τις υπάρχουσες υποδομές. Η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου είναι απολύτως εφικτή εφόσον αγκαλιαστεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Με την λειτουργία του κέντρου θα εξασφαλιστεί εξειδικευμένο προσωπικό 6 ατόμων που θα πληρώνεται από το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα από μια τέτοια επιλογή θα αξιοποιηθεί παραγωγικά κάποιο από τα εγκαταλειμμένα σχολεία του Ασφενδιού και θα χρησιμοποιηθούν τα εργαστήρια του Βιολογικού καθαρισμού. Τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΚ (επανάχρηση νερού, αξιοποίηση  επιφανειακών νερών, αιολικό πάρκο), θα αποτελέσουν ένα  μοναδικό  εκπαιδευτικό εργαλείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: