googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Για τη μεγάλη καταστροφή στο Ζηνί....


Πρόσφατα συντελέσθηκε μία μεγάλη καταστροφή στο βουνό Ζηνί της Κεφάλου όπου κάτοικοι της με μηχανήματα ισοπέδωσαν τους πρόποδες του σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Παντελής απουσία αδειοδοτήσεων, μελετών, ευαισθησίας αλλά με πληθώρα ανούσιων και ανόητων δικαιολογίων οπως το δήθεν καρνάγιο με φόντο μία μη αναστρέψιμη κα...τάσταση που σίγουρα θα οδηγήσει σε μελλοντικές καταστροφές.

Παράλληλα,έπεσαν στην αντίληψη μας και κάποια άγνωστα για τον περισσότερο κόσμο αλλά γνωστά σε λίγους μέρη και τοποθεσίες στην ίδια ακριβώς περιοχή. Σπήλαια και Αρχαία που μαρτυρούν το ιστορία των προγόνων μας. Οταν ρώτησα έναν ντόπιο που με συνόδευε για το βουνό, μου είπε κάτι που πάνω κάτω γνωρίζουμε όλοι. Το Ζηνί είναι το βουνό του Δία (Ζευς). Το Ζηνί είναι η Κέφαλος.

Η άποψη του ενός δεν υποχρεωτικά και άποψη του άλλου. Οταν όμως μοχθείς πάνω σ' αυτά τα χώματα, τα αγαπάς και τα σέβεσαι, δεν μπορείς να δεχθείς του βάρβαρους που έχουν μάθει να καταστρέφουν αδικαιολόγητα δήθεν ότι εξυπηρετούν την κοινότητα τους. Ως πότε θα χρειαζόμαστε την μπουλντόζα για να κάνουμε ένα έργο;;Εχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά γι' αυτό το θέμα.

Επιστρέφοντας στην ιστορία της Κεφάλου, μία ιστορία που δεν γνωρίζουμε και το μόνο που μένουν είναι περιγραφές όπως αυτές των Παλατιών για κάποιους μεγαλους βασιλιάδες που έμεναν εκεί, η ανακάλυψη χρυσών στεφανιών που τα έλιωσαν για να τα πουλήσουν, ο ισχυρός δήμος των Ισθμιωτων, η διαμάχη για το περί Αστυπάλαιας, η Δρακότρυπα κτλ.

Ηδη επικοινωνούν μαζί μας ντόπιοι που χαίρονται να μοιραστούν τα μυστικά τους και που έχουν αντιμετωπίσει την αδιαφορία του κράτους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο παρουσιάζονται μερικές φωτογραφίες από το Ζηνί στην περιοχή που βλέπει το Καμάρι.

http://www.geodifhs.com/4/post/2011/03/301.html

http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=10150102557137648&set=o.100848610231&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: