googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αποκάλυψη: Ο Ελληνοκυπριακός αγωγός μπορεί να φέρει την πλήρη ανατροπή !!!

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης για διεξαγωγή μελέτης σχετικά με την κατασκευή αγωγού από την Κύπρο προς την Ελλάδα και έπειτα στην Ευρώπη.
Ο υπό εξέταση αγωγός με όνομα Εastern Mediterranean Pipeline (Eastmed) που θα αξιοποιεί και το ισραηλινό φυσικό αέριο, μπορεί να καταστεί μοχλός ανάπτυξης του ευρύτερου Ελληνικού χώρου και να συμβάλει ουσιαστικά στην γεωπολιτική αναβάθμιση αλλά και την οικονομική ανάκαμψη Ελλάδας-Κύπρου. Μετά λοιπόν την υπογραφή συμφωνίας για κατασκευή του Euroasia Interconnector που θα διασυνδέει με καλώδιο Ισραήλ-Κύπρο-Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και η κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου. Πριν όμως από την όποια κατασκευή αγωγού απαιτείται η άμεση ανακήρυξη και οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ που θα εφάπτεται με την Κυπριακή, πράγμα που θα ενεργοποιήσει εκ νέου το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα (ΕΑΔ) οδηγώντας έτσι έμμεσα στην εκπλήρωση του προαιώνιου πόθου του Κυπριακού Ελληνισού για Ένωση της με την Μητέρα Πατρίδα.
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.προχωρά άμεσα στη δημοσίευση Προκήρυξης Διεθνούς Διαγωνισμού, που αφορά στην εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητας για το Έργο «Eastern Mediterranean Pipeline».Διαβάστε Περισσότερα:
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/416688/apokalypsi-o-ellinokypriakos-agogos-mporei-na-ferei-tin-pliri-anatropi#ixzz2vlygT7yR

Δεν υπάρχουν σχόλια: