googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η «μαφία» του γάλακτος και οι βουλευτές που μας αξίζουν...

"Όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος διαπράττουν επί της ουσίας ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα σε βάρος της εγχώριας αγελαδοτροφίας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. Αν τελικά, ψηφιστεί η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος πολύ απλά τα παιδιά μας δεν θα ξαναπιούν φρέσκο γάλα."

Τάδε έφη προ ημερών ο κ. Παναγιώτης Λαλιώτης, Αντιπρόσωπος Αχαΐας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αχαΐας, αγελαδοτρόφος.

Αλήθεια τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα;

Παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ των ημερών:

«Με τα ευρωπαϊκά δεδομένα εναρμονίζεται η αγορά γάλακτος. Όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, η διάρκεια ζωής του "φρέσκου" γάλακτος (σ.σ. σήμερα είναι 5 ημέρες) ή γάλα χαμηλής παστερίωσης θα καθορίζεται με βάση τις δυνατότητες που έχει η κάθε βιομηχανία (δηλαδή 5, 6, 7, 11 ημέρες). Ωστόσο θα υπάρξει μια ειδική κατηγορία.

Πρόκειται για το γάλα ημέρας, διάρκειας 2 ημερών. Η συγκεκριμένη κατηγορία δημιουργείται προκειμένου όπως είπαν στελέχη του υπουργείου να στηριχθεί η αγελαδοτροφία και η τοπική βιομηχανία ως μέτρο της περιφερειακής πολιτικής της χώρας...».

Απόφθεγμα της στήλης εδώ και δεκαετίες είναι πως η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη (ειδικά στον αδυσώπητο κόσμο των αγορών). Κατ’ αυτήν την έννοια στη δουλειά μας δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος παραπληροφόρησης από την αποκαλυπτική δημοσιογραφία και τα αποκλειστικά θέματα. Όποιος διατείνεται πως στηρίζεται σε αποκλειστικές πληροφορίες μπορεί και χειραγωγεί ευκολότερα.

Η σωστή αρθρογραφία στηρίζεται στο να δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάζει με διαφορετικό(πρωτότυπο) τρόπο τις ειδήσεις που είναι διαθέσιμες σε όλους.
Διαβάστε περισσότερα :http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1980328

Δεν υπάρχουν σχόλια: