googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τρόικα για συνδικαλιστές: Να τους πληρώνει το συνδικάτο όχι η επιχείρηση

Με νέες απαιτήσεις «εμπλουτίζουν» καθημερινά οι δανειστές την ατζέντα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά με στόχο να «καθαρίσουν» την αγορά εργασίας από οποιεσδήποτε εργατικές διεκδικήσεις μελλοντικά κατά τη φάση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.
Οι δανειστές επαναφέρουν από την «εργαλειοθήκη » τους σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της κατάργησης των συνδικαλιστικών αδειών και την αλλαγή του καθεστώτος πληρωμής των συνδικαλιστών, επιχειρώντας καίριο κτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Συγκεκριμένα προτείνουν ο μισθός των συνδικαλιστών να καταβάλλεται από το συνδικάτο και όχι από την επιχείρηση. Σήμερα το 20% των συνδικαλιστών (ομοσπονδίες, συνομοσπονδία) δικαιούται 15νθήμερη άδεια μηνιαίως ή πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντα τους χωρίς μείωση μισθού.
Επίσης, ζητούν περαιτέρω ελαστικοποίηση του καθεστώτος που διέπει την ενοικίαση και το δανεισμό εργαζόμενων ,νομιμοποιώντας τα «δουλεμπορικά» γραφεία και διαλύοντας τις ελάχιστες δικλίδες προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
Συγκεκριμένα προτείνουν να υπογράφονται συμβάσεις δανεισμού εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για 48 μήνες ενώ μέχρι σήμερα το καθεστώς επέτρεπε το δανεισμό μόνο για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών και για διάστημα 24 μηνών.Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/economy/article/361103/troika-gia-sundikalistes-na-tous-plironei-to-sundikato-ohi-i-epiheirisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: