googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μαγείρεμα στην Ευρώπη για να κόψουν τη βίζα στους Ρώσους τουρίστες!

Οι επιπτώσεις στην κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και γενικότερα με τη Δύση, φαίνεται ότι θα έχουν μία και μοναδική παράπλευρη απώλεια: τον ελληνικό τουρισμό.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει, με νύχια και με δόντια, χαμηλά το θέμα και σε αυτό την διευκολύνει η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την τελευταία, υπάρχουν δύο ερμηνείες:
Η πρώτη έχει σχέση με το άνοιγμα που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας προς τις ΗΠΑ, θέλοντας να αντισταθμίσει το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο στο Βερολίνο και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει ότι αν διαφοροποιηθεί στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία, αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στην Ουάσιγκτον.
Η δεύτερη σχετίζεται με τις ιδεοληψίες και τον δογματισμό που διακρίνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον τουρισμό και γενικότερα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να μην θέλει να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα αλλά και οι δομές της τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα. Ως εκ τούτου είναι φυσιολογικό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι στην Κουμουνδούρου τι θα σημάνει για τον ελληνικό τουρισμό η κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.
Οι απειλές του κ. Σόιμπλε και του Ολλανδού Πρωθυπουργού, χθες το βράδυ, προς τη Μόσχα, δείχνουν ότι η ΕΕ, με την ενεργό συμμετοχή και της Ουάσιγκτον, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.
Μία από αυτές θα αφορά τη χορήγηση βίζας, όπου θα τεθούν περιορισμοί που θα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την μετάβαση ενός πολίτη της Ρωσικής Δημοκρατίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα θα τεθεί υπό τη μορφή οδηγίας, που δεν θα επιτρέπει στα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρεκκλίνουν από αυτήν και να διευκολύνουν τη χορήγηση βίζας. Η σχετική οδηγία προωθείται από το Βερολίνο που προτιμά αυτού του είδους τις κυρώσεις που δεν έχουν καμία σοβαρή επίπτωση στη Γερμανική οικονομία.
Ήδη μάλιστα πριν από τις εξελίξεις στην Κριμαία, εδώ και 6 μήνες, κάποιο αόρατο χέρι ''πάγωσε'' τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας για την απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζας.
Αν για τις άλλες χώρες - μέλη της Ε.Ε αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, για την Ελλάδα τα δύσκολα είναι μπροστά.
Διαβάστε περισσότερα: http://rodosalarm.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21995:mageirema-stinevropi-gia-na-kopsoun-ti-viza-stous-rosous-touristes&catid=41:ellada&Itemid=53

Δεν υπάρχουν σχόλια: