googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Καρπάθιος ήταν ο εγκέφαλος των υποκλοπών επί Καραμανλή

Καρπαθιακής καταγωγής ήταν ο πράκτορας που “αλώνιζε” στη χώρα μας για πολλά χρόνια, παρουσιαζόμενος ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. 

Πρόκειται για τον Μπιλ Βασιλειάδη που ήρθε στη χώρα μας το 1996 κι ο οποίος είχε καταφέρει να στήσει ένα απίστευτο δίκτυο παρακολούθησης υποκλέπτοντας τηλεφωνικές συνομιλίες από έλληνες αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. 

Η ταυτότητα του Καρπάθιου, καθώς επίσης τα έργα και οι μέρες του, ο οποίος υπηρετεί στη CIA και ο οποίος μπαινόβγαινε στα γραφεία της ΕΥΠ στη χώρα μας για αρκετό καιρό, έγινε γνωστή πρόσφατα μετά από εξειδικευμένη έρευνα των αρμοδίων ανακριτών. 

Με το πρόσχημα τις έρευνες για τη “17Ν” και τους τρομοκράτες ο ελληνοαμερικανός πράκτορας είχε καταφέρει να στήσει το δίκτυο παρακολούθησης σε 14 αξιωματούχους της τότε κυβέρνησης, υφαρπάζοντας έτσι 104 συνολικά συνομιλίες! Το ρεπορτάζ από το “Βήμα” για το θέμα αυτό είναι ενδεικτικό του πως λειτουργούσε ο πράκτορας της CIA, στη χώρα μας. 
«Ολοι τον ξέραμε ως "Μπιλ" ή τον φωνάζαμε και... "κύριο Βασιλειάδη" λόγω του επωνύμου του. 

Είχε ελληνικές ρίζες, από την Κάρπαθο, μιλούσε άπταιστα ελληνικά και είχε έλθει στη χώρα μας το 1996. Με πολυετή θητεία στο Αφγανιστάν, του άρεσε να επιδεικνύει φωτογραφίες του με μακριά γενειάδα από μυστικές αποστολές της CIA στη Μέση Ανατολή. 

Επισκεπτόταν συχνά την ΕΥΠ αλλά και τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Στην Ελλάδα είχε ασχοληθεί με τη 17Ν, με θέματα δράσης της Αλ Κάιντα, με αφγανούς μουλάδες, με ρώσους πράκτορες, με την αποθήκευση εκρηκτικών στην πρεσβεία του Ιράκ. 

Διαβάστε περισσότερα: Καρπάθιος ήταν ο εγκέφαλος των υποκλοπών επί Καραμανλή - Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article.php?id=273874&catid=5&maincatid=1#ixzz2wQqQD4s5
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: